Inca o zi

Nu-i asa ca inainte de orice eveniment important simti ca mai ai nevoie de inca o zi pentru a fi pe deplin pregatit?

Doar atat, fix o zi. Pentru ca teoretic, de fiecare data suntem la 24 de ore distanta de performanta pe care-am putea-o atinge.

Teoretic, pentru ca practic, ne indepartam cu 24 de ore de ceea ce am fi putut realiza de fiecare data cand nu suntem gata la timp.

De cate ori n-ai gandit asa in timp ce te indreptai spre un interviu, un examen sau vreun concurs? In momentele in care tot ce nu aflasesi inca iti parea esential.

[Sursa] foto.

Ne-am obisnuit sa rezolvam totul pe ultima suta de metri. Si in “ultima zi” adunam un volum atat de mare de munca si informatii, de zici ca randamentul sub stres e de cel putin 10 ori mai mare decat cel obisnuit. Oricum, atunci cand nu ne incadram in program, amanam pur si simplu termenele.

Asa am invatat sa procedam inca din scoala, atunci cand tocilarii si preferatii profesorilor faceau delegatie s-o convinga pe diriga sa ne mute teza la mate saptamana viitoare.

Sau la tine e altfel?

Te pregatesti din timp sau tot pe ultima zi pui baza?

 

 • Share pe Facebook
 • Google+
 • Twitter
11 comentarii despre "Inca o zi"
 1. Offf, tot pe ultima suta de metri, si de fiecare data, dar de fiecare data, spun ca la urmatorul eveniment nu mai fac asa!

  1. Asta pentru ca promisiunile pe care ni le facem singuri nu sunt amendate atunci cand sunt incalcate. Cunosc.

 2. Mi se pare imposibil sa fac totul din timp. La serv de exmplu daca am de facut o raportare financiara si am termen 2 saptamani, in ultimele zile stau si peste program ca sa termin totul. Ideea e ca de fiecare data mi-a iesit. 🙂

  1. Iti iese pentru ca “in ultimele zile stai peste program”, ca daca te bazai doar pe ultima zi era jale…
   Esti constiincioasa! Bravo!
   Dar orele suplimentare cine le plateste?

 3. Eu sunt in a 12,bac,no free time,se stie cum stau lucrurile in perioada asta.Chestia nasoala e ca nu am cum sa fiu la zi cu toate lectiile,mereu renunt la o materie in detrimentul alteia.Cum sa fac sa fiu mereu pregatita la fiecare materie,sa fac fata?Tu cum ai procedat inainte de bac?

 4. Daca faceam in fiecare zi cate ceva,nu mai tb sa stau peste program.Orele suplimentare nu sunt platite…ma intreb oare chiar sunt firme care platesc orele supl.?Poate multinationalele…
  Off topic. Cum a fost la raliu?

 5. Din timp insemnand chiar si cu 6 luni inainte sau mai mult :-D…revelion, craciun, orice concediu iar pt treburile obisnuite cu cateva zile bune inainte sa se intample ceva eu sunt gata sunt deja la “get set”….

Trimite comentariul tău

Your email address will not be published.