Mostenirea

Asa cum iti povesteam aici acum cateva zile, weekendul trecut am petrecut departe de agitatia metropolei, in vizita la rudele din Gorj.

Si fiindca n-am stat locului o clipa, curioasa si nerabdatoare sa revad locurile copilariei – locuri atat de dragi mie – am umblat fara oprire din curte in curte, prin toate gospodariile fratilor si surorilor bunicilor mei.

100 de aniAm aflat toate secretele de familie, am facut zeci de poze in locatii revazute dupa 20 de ani, am ras mult, am povestit si, din vorba in vorba, am aflat ca sora stra-strabunicii mele e o venerabila doamna in varsta de 102 ani.

O gospodina in adevaratul sens al cuvantului. Asta fiindca gateste si are grija de pasari si de casa aproape la fel cum o facea acum cateva zeci de ani.

Deci, da, ai citit bine. E vorba de sora mai mica a bunicii bunicii mele. Nascuta tot in judetul Gorj, in 1911.

Consateanca in Busuioci – satul – in prezent.

[Sursa] foto.

Acestea fiind spuse, ii urez sanatate si zile multe si ma declar pe deplin multumita de arborele genealogic si de mostenirea genetica din dotare si te anunt pe aceasta cale ca deja imi planuiesc o a doua adolescenta, undeva in jurul varstei de 60 de ani. Aviz subsemnatului.

Daca tot trag speranta ca am tot timpul din lume…

P.S.: In poza nu-i stra-strabunica, asta-i o poza pe care probabil ai mai vazut-o si pe la altii.

  • Share pe Facebook
  • Google+
  • Twitter
2 comentarii despre "Mostenirea"
  1. Multa sanatate in continuare si fie ca zilele , lunile si sa speram anii care vor urma sa ii umple inima de bucurie.

Trimite comentariul tău

Your email address will not be published.