Parfum de… amintire

Daca ar trebui sa fac un top al simturilor umane in ordinea importantei lor, mi-ar fi aproape imposibil sa ma pronunt. Poate doar persoanele care din nefericire nu detin unul sau mai multe dintre cele 5 simturi pot aprecia just importanta fiecaruia.

Voiam sa vorbim despre mirosuri in general. Am observat ca memoria mea functioneaza foarte bine la nivel olfactiv.

Mireasma unei flori, mirosul inconfundabil al mancarii de acasa, dar si mirosuri mai putin nobile, ca mirosul cainelui preferat sau mirosul de la metrou ne trezesc amintiri importante.

Iar experienta personala ne face sa interpretam diferit stimulii primiti. Conexiunile se stabilesc de cele mai multe ori rapid si involuntar, iar mirosurile preferate ne poarta instant in perioade mai vechi sau mai noi.

Foarte curios, amintirile legate de mirosuri sunt de regula amintiri placute. E de bine!

Bunica mea e sfanta. O cheama Maria, asa ca am sarbatorit-o recent cu o masa bogata. Si dupa foarte multi ani am baut socata. Facuta in casa, 100% naturala, cu miros pregnant de soc. Exact ca in copilarie. Brusc anii ’90 mi-au revenit in fata ochilor. 🙂

Si oamenii se traduc in mirosuri. Parfumul preferat si indelung folosit face parte din descrierea personala a unui indivizid. Eu sunt Cinema de la YVS, ma bucur de cunostinta!

Ce mirosuri v-au marcat de-a lungul timpului?

 • Share pe Facebook
 • Google+
 • Twitter
16 comentarii despre "Parfum de… amintire"
 1. urasc mirosul de spital si mirosul de alcool
  imi plac parfumurile fine si parfumul florilor
  cred ca mirosul mancariilor facute de bunica.mea nu le voi uita niciodata si mancare mai buna ca a ei..nu voi manca nicaieri decat acasa
  p.s. LA MULTI ANI!!>:d< ! SA FI FERICITA, SANATOASA SI IUBITA!
  TOT CE'TI DORESTI SA TI SE INDEPLINEASCA!pwp:*

 2. LA MULTI ANI!!!! Sa fii sanatoasa,fericita,iubita si toate dorintele sa prinda aripi!!!!!:*:*:*

 3. OOO da si eu sunt Cinema YSL…deci pur si simplu nu-mi imaginez viata fara el … din cate am incercat asta e parfumul “the_one” pentru mine…sunt dependenta…cand port alt parfum parca am pe altcineva lipit de mine tot timpul…

 4. Laa multii anii Andreea!!
  Iti doresc sa ti se implineasca toate dorinele..sa fi fericita,iubita…si sanatoasa:*:*

 5. LA MULTI ANI ANDREEA! Sa fii sanatoasa, iubita, fericita si sa ai parte de tot ce e mai frumos pe lume.
  Imi vine in minte poezia de dragoste “Leoaica tanara iubirea” de Nichita Stanescu.

 6. La multi ani , multa sanatate ,fericire ,sa ai parte de tot ceea ce-i mai bun in viatza si sa fi inconjurata numai de iubirea celor din jur:):):):

 7. Parfumul florilor de tei…..imi aminteste uneori de verile petrecute in casa bunicilor, cu 2 tei gigantici in fata, de liniste si pace….sau de o seara din studentie, la Cluj, langa UBB, si de sentimentul de “indragosteala”.

 8. LA MULTI ANI,MULTA SANATATE,FERICIRE SI TOATE DORINTELE SA TI SE IMPLINEASCA!!!!:*:*

 9. La multi ani, multa fericire, dragoste si fie ca toate dorintele tale sa se indeplineasca atat pe plan personal cat si pe plan profesional.

 10. Buna, Cinema de la YVS! Eu sunt Chanel Mademoiselle, incantata! Asta e parfumul meu de care chiar nu reusesc sa ma despart.

  In rest, iubesc mirosul de chec facut in casa, mirosul de praf de tara vara, mirosul de iarba cosita si de tuberoze…

Trimite comentariul tău

Your email address will not be published.