Pielea ta tine calendarul. Stiai?

N-as fi zis una ca asta daca nu m-as fi convins pe pielea mea: tenul unei femei are propriul ritm natural, lunar, influentat fiind de calendarul menstrual.

Astfel, luand in calcul cele 28 de zile, lucrurile arata cam asa.

Ziua 5 – Ziua 10

Pielea este in cea mai uscata dispozitie a sa si se exfoliaza mai mult decat in restul timpului.

Motiv pentru care se recomanda un consum abundent de lichide, dar si de grasimi bune (somon, ulei de masline, nuci, avocado).

Ziua 11 – Ziua 21

Aceasta perioada defineste zen-ul si feng shui-ul unui ten normal, stralucitor, surprins in forma sa maxima.

In acest rastimp, lucrurile se complica doar in caz de sindrom premenstrual, ipoteza in care si productia de sebum creste.

Si atunci, pentru o piele curata, exercitiile de yoga se dovedesc a fi ideale pentru scaderea nivelului de stres si relaxare.

yoga

Ziua 22 – Ziua 4

Este intervalul cel mai problematic al lunii, tenul fiind mai uleios decat in mod normal si predispus la acnee.

Mai mult decat atat, cearcanele sunt si ele mai pronuntate in aceasta perioada, iar riscul de alergii este crescut (se recomanda mai multa miscare, dar si folosirea frecventa a unei lotiuni tonice care sa indeparteze cu succes grasimea sau transpiratia aparuta).

Vine-Vera-Uses-for-Rose-Water

Sursa foto: Google.

  • Share pe Facebook
  • Google+
  • Twitter
2 comentarii despre "Pielea ta tine calendarul. Stiai?"
  1. Exact asa este, in intervalul 22-4, tenul meu este mai uleios decat in mod obisnuit. La inceput, pana sa-mi dau seama exact cum sta treaba, imi faceam griji in aceasta privinta si eram stresata gandindu-ma ca as putea avea probleme cu acneea. Din fericire, odata cu sosirea “musafirilor” totul revine la normal. 🙂

Trimite comentariul tău

Your email address will not be published.