Ritmul natural al pielii tale este dictat de momentele zilei

Așa cum trebuie să fi băgat de seamă, sănătatea tenului tău depinde de o serie de factori naturali ce reușesc să-și pună adânc amprenta.

Momentele zilei, de pildă, îți influențează pielea, de zici că aceasta din urmă funcționează după ceas elvețian.

Andreea Ibacka costum de baie 14

Și fiindcă este clar că n-ai cum să-i schimbi ritmul natural, este important să știi cum să-ți tratezi pielea, în funcție de momentele zilei.

Că de nu… riști mai degrabă să-ți agasezi tenul decât să-l ajuți.

DIMINEAȚA

Regulile orare – acum scrise – spun că este mult mai probabil să te confrunți cu o reacție alergică dimineața și nu după-amiaza.

În alta ordine de idei, tenul este mai puțin absorbant dimineața. Cu alte cuvinte, dimineața NU este un moment potrivit pentru aplicarea măștilor și serumurilor.

SEARA

Nu ai ce îi face, pe timp de noapte, pielea se deshidratează în exces. E firesc să fie așa, din moment ce precis noaptea se produce pierderea de apă, iar producția de grăsime scade la jumătate față de zi. Cu alte cuvinte, renunță la gomaj înainte de culcare!

Andreea Ibacka - casual chic Kavala 18

MOMENTELE CHEIE ALE ZILEI

12:00 A.M. – La miezul nopții se produc cele mai multe celulele noi.

02:00 A.M. – Tenul produce jumătate din cantitatea de grăsime pe care o produce la ora 12:00 P.M., atingându-și cel mai uscat punct. Înainte de culcare, aplică o cremă hidratantă care să combată acest aspect.

12:00 P.M. – Producția de celule noi este minimă, iar din acest motiv afecțiunile pielii tind să se accentueaze. La fel și luciul deranjant al feței, în special in zona T (producția de sebum atinge cote maxime).

16:00 P.M. – Momentul optim pentru ca tenul să absoarbă substanțele hrănitoare din compoziția măștilor de față și a serumurilor.

16:00 – 21:00 P.M. – Temperatura pielii este mai ridicată înspre seară, iar porii sunt mai deschiși decât în alte momente ale zilei. Este momentul oportun pentru proceduri detoxifiante (băi fiebinți, saună).

  • Share pe Facebook
  • Google+
  • Twitter
3 comentarii despre "Ritmul natural al pielii tale este dictat de momentele zilei"

Trimite comentariul tău

Your email address will not be published.