Recunoaște, toată luna decembrie vorbim despre mâncare.
Mai mult ca niciodată, pregătim masa cu gândul la preparatele tradiționale ce ne amintesc de gusturile din copilărie.
Cu aceeași nostalgie îți las și eu mai jos o rețetă de colțunași cu telemea de la Hochland. Un aperitiv savuros și ușor de făcut, pe care ți-l propun cu drag pentru masa de sărbători.
INGREDIENTE (4 porții)
- Făină, 230 grame;
- Brânză telemea, 200 grame (eu am folosit telemea de vacă de la Hochland, preferata mea);
- unt, 100 grame;
- smântână 80 grame;
- 1 ou pentru aluat;
- 1 ou pentru uns;
- susan/ mac.
Pasul 1:
ALUATUL: Amestecă făina (230 g), untul (100 g), puțină brânză (50 g), 1 ou, smântână. Frământă bine de tot și apoi încă puțin.
Pasul 2:
Întinde coca cu sucitorul și decupeaza cerculețe din aluat cu ajutorul unui pahar.
Pasul 3:
Adaugă brânză telemea ca și umplutură și sigilează fiecare colțunaș folosind o furculiță.
Pasul 4:
Unge colțunașii cu ou și presară deasupra puțin susan/ mac.
Pasul 5:
LA CUPTOR: Pune colțunașii la copt timp de 25 minute, la foc mediu (160 grade).
Dar mai bine te las să descoperi toate detaliile din video. Bașca că anii ’90 sunt și ei acolo, te invit să gătim și să depănăm amintiri în același timp.
Sunt multe feluri de a savura ceva bun, însă doar unul e gustul de Crăciun!
Poftă bună!
P.S.: Componenta Giveaway menționată în video se desfășoară pe pagina mea de Instagram. Îți las link, aici.
Scuze, nu am putut trimite pe adresa de mail a sotului tau…..
Crăciun fericit ❣️
O reteta delicioasa.
Reteta perfecta 😀