Reteta de post: Guacamole chips, por favor!

sos guacamole (1 of 9)Stiu, in teorie nu se vorbeste despre faptul ca tinem post.

Cu toate astea – departe de mine gandul sa ma impaunez cu cele 6 zile de exercitiu de vointa – cum altfel sa ne sfatuim intre noi sau sa descoperim retete noi daca fiecare posteste in secret.

Asadar, astazi, in Joia Mare mi-ar placea sa-ti recomand o reteta de post delicioasa si foarte rapid de facut.

Intuiesc ca te-ai saturat de atata pateu vegetal, zacusca si eugenii. Mda, cam asa stat lucrurile si-n cazul meu.

Si pentru ca astazi am avut pofta sa incerc ceva mai deosebit, am pregatit un sos guacamole, intr-o interpretare proprie, aproape de cea mexicana.

Sau o pasta de avocado, cum ii spun altii, pe care o poti servi in combinatie cu cartofi prajiti, chipsuri, nachos sau chiar paine prajita, ca si aperitiv.

Ingrediente:

Avocado (2 bucati)

Rosii (1 bucata)

Usturoi (1 catel)

Ulei de masline (2 linguri)

Lamaie (sucul de la 1/2 de lamaie)

Sare

Piper

Oregano

sos guacamole (9 of 9)Mod de preparare:

Taie avocado in jumatati si adauga-l in vasul de la blender alaturi de rosiile taiate cubulete, usturoiul maruntit, sucul de lamaie, uleiul de masline si condimentele de mai sus.

”Cioparteste-le” bine timp de 1 minut si apoi savureaza guacamole cu multa voie buna. Si cu chipsuri sau paine prajita, dupa caz. 🙂

P.S.:

1). Mi-a vandut nasul Fodor un pont: m-a invatat cum sa aleg un avocado copt de pe raft.

Nu de alta, dar mi s-a intamplat sa cumpar si avocado in pruncime – pare-mi-se – pe care l-am lasat vreo saptamana deasupra frigiderului pana sa se coaca.

Asadar, alege-i pe aceia al caror mot se poate indeparta usor cu degetul. Indivizii cu pricina sunt numai buni de ingerat.

2). Daca totusi nu tii post, poti sa consumi fructul asta minune si in varianta despre care iti povesteam acum ceva vreme. Gasesti detalii aici.

  • Share pe Facebook
  • Google+
  • Twitter
2 comentarii despre "Reteta de post: Guacamole chips, por favor!"
  1. Am descoperit guacamole acum vreo 2 ani in Spania, Andalucia. Am venit foarte mandra acasa de la o vizita intr-o livada de avocado de unde am adus cateva bucati din acest fruct, culese chiar de mana mea :D. Sora mea, care locuia la aceea vreme in Spania, m-a provocat sa incerc reteta. De atunci o fac ori de cate ori imi face cu ochiul cate un avocado copt numa’ bine in supermarket. E super buna! 😉

Trimite comentariul tău

Your email address will not be published. Required fields are marked *