Totul incepe acasa!

totul-incepe-acasa-28Saptamana trecuta, insufletita de multa energie pentru fapte bune, iti lansam o invitatie asa cum n-am mai facut-o vreodata.

Te convocam atunci alaturi de mine pe santier, cu gandul sa dam impreuna o mana de ajutor intru realizarea termoizolatiilor unor case familiale din cadrul SOS Satele Copiilor.

Caminele acestea-i adapostesc pe cei peste 80 de copii ramasi fara ingrjirea parintilor si integrati in cadrul programului, insa nu mai fusesera renovate de un amar de vreme.

Asa se face ca sambata trecuta am invatat alaturi de Laura, Cabral, Cristi, Albert si Tibi – sub atenta supraveghere a specialistilor – cum sta treaba cu vata minerala, polistirenul sau adezivul pentru fatada si-am ajuns sa invart din poignet mistria, asa cum faceam cu arcusul de la vioara pe vremuri.

Acum, daca la al lui Ibacka ma asteptam sa se priceapa la montat plase de Buzau – date fiind originile sale materneiti spun sincer ca personal cred ca mi-am autodepasit limitele in cadrul actiunii, oferindu-mi la schimb toata vlaga pentru o desaga de entuziasm cu care am si plecat de acolo.

Mai mult decat atat… pretextul a fost unul ideal pentru a-i cunoaste si pe voluntarii straini veniti de peste mari si tari sa puna umarul la treaba.

Pensionari americani si irlandezi, de pilda, trecuti de 70 de primaveri, mai sprinteni si mai determinati decat mi i-as fi imaginat vreodata.

Adevarate exemple de solidaritate, generozitate si harnicie.

De fapt… atat sunt de bucuroasa de toata isprava, incat mi-ar placea sa impart si cu tine toata multumirea pe care o resimt.

Tocmai de aceea, in speranta ca-mi vei impartasi inflacararea, am ales sa pun pe tapet (cel al blogului, desigur) cateva imagini surprinse acum cateva zile in campul muncii.

* Apropo, initiativa face parte din proiectul ”Totul incepe acasa!”, un proiect de responsabilitate sociala initiat de GDF SUEZ Energy Romania, Fundatia GDF SUEZ si Habitat for Humanity.

  • Share pe Facebook
  • Google+
  • Twitter
2 comentarii despre "Totul incepe acasa!"
  1. Andreea, iti multumesc pentru aceasta experienta exceptionala! Este minunat sa simti ca poti contribui la un astfel de proiect si mi-as dori ca mai multi romani sa se implice activ in actiuni similare, pentru ca nevoi sunt nenumarate.

Trimite comentariul tău

Your email address will not be published.