Zambete la inceput de an scolar

Vasilica Iordache, o femeie umila si inimoasa, a ales acum multi ani s-o cresca pe fiica fratelui ei, pe Florentina Iordache. A iubit-o si a ingrijit-o ca pe propriul copil, iar la insistentele acesteia i-a cedat pana si locuinta personala.

Insa in scurt timp, fiica adoptiva a amanetat si apoi a pierdut casa.
Mai mult decat atat, Vasilica a facut un imprumut la banca pentru a-si ajuta cu bani fiica, iar aceasta a disparut cu banii, lasand in urma fara remuscari doi copii minori.

Andreea si Elvis au 8 si, respectiv, 11 ani si sunt din judetul Prahova. Abandonati de ambii parinti, ei locuiesc acum pe unde apuca, impreuna cu bunica lor, Vasilica.

Lipsa banilor ii face sa zambeasca foarte rar.

Alocatia copiilor nu poate fi ridicata din cauza unei datorii catre Stat a mamei copiilor. Asa ca dintr-o pensie de 640 de lei si cu o rata lunara de 460 de lei, Vasilica ii creste singura pe cei doi copii ai Florentinei. Si ii iubeste mai mult decat orice pe lumea asta, indiferent de necazurile cauzate de Florentina.

Si daca pana acum Vasilica s-a descurcat asa cum a putut, in ultima perioada cresterea pe cont propriu a copiilor a devenit imposibila.

Mancarea pentru trei persoane e foarte scumpa, iar cei 180 de lei se termina numaidecat.

Iar bunica vrea sa le ofere celor mici mai mult decat un trai de pe o zi pe alta. Cea mai mare dorinta a bunicii e sa-si tina nepotii la scoala, macar ei sa aiba un viitor mai bun.

Insa cheltuielile cu doi scolari sunt mult prea mari pentru batrana. Copiii au mereu nevoie de carti, caiete si alte rechizite, iar acum si de alte hainute de toamna. Sunt in crestere, asa ca hainele de anul trecut le-au ramas mici.

La inceput de an scolar, Asociatia Zambet si Suflet vine alaturi de familia Iordache si le daruieste copiilor rechizite scolare si hainute noi.

Daca crezi ca si tu poti sa ajuti, conturile Asociatiei Zambet si Suflet sunt:

Lei: RO11 BRMA 0999 1000 4862 4350
USD: RO11 BRMA 0999 1000 4862 4447
Euro: RO11 BRMA 0999 1000 4862 4641

deschise la Banca Romaneasca, Sucursala Bucuresti

Si

Lei: RO76 BRDE 445S V934 7268 4450

deschis la BRD, Agentia Beller

Multumim, Cristian si Artemis, voluntarii nostri la aceasta actiune.

Multumim liniei vestimentare TeX, disponibila in hipermarket-urile Carrefour.

 • Share pe Facebook
 • Google+
 • Twitter
10 comentarii despre "Zambete la inceput de an scolar"
 1. Foarte dragut gestul vostru!:)
  Daca vrem sa dam si noi ceva, cum putem face? Putem trimite la asociatie sau cumva direct catre dna Vasilica?

 2. Perfect! Asta aveam in gand sa intreb si eu, cum putem ajuta asociatia pentru astfel de actiuni. Putin cate putin, conteaza.

 3. Buna,Andreea ! Weekend`ul acesta ajung si eu in Bucuresti si as vrea sa te intreb daca stii ceva de evenimente precum concerte sau piese de teatru..orice Ma gandeam ca poate stii ceva si ma poti ajuta cu niste sugestii sau locuri “must see”..vreau sa exploatez la maxim aceasta ocazie . Pupici

  1. Am vazut ca s-a pus Cabral pe treaba, asa ca nu-mi ramane decat sa-ti urez distractie placuta!
   Pup si eu.

 4. Buna,
  imi imaginez cat le e de greu sa se descurce, insa daca e adevarat ce ai scris despre alocatia copiilor, dpdv legal aceasta este/apartine copiilor si nu mamei sau vreunui tutore, asadar nicio datorie catre stat a cuiva din familie, mama, tata, bunic,etc, nu ii poate vaduvi pe copii de banutii care li se cuvin. Asa ca mai intai acesti copii ar trebui ajutati si cu o consiliere juridica , poate reusesc sa isi obtina drepturile care li se cuvin . Ceea ce li se intimpla mi se pare un abuz revoltator, indiferent al cui o fi el.
  Ziua buna.

Trimite comentariul tău

Your email address will not be published.