Tratament SPA pentru tenul tău, chiar la tine acasă.

A fost o vreme în care vorbeam despre ordinea corectă a pașilor de îngrijire a feței.

Așa cum era firesc, am avansat apoi discuția înspre ordinea corectă de aplicare a produsele de machiaj.

Și, totuși, dacă chipul nostru ar merita să fie răsfățat – să plecăm de la premisa aceasta, zic – un SPA facial la domiciliu, făcut ca la carte, ar arăta cam așa.

1). PREGĂTIRE: Aromoterapia face minuni. Aprinde în camera ”SPA” câteva lumânări sau bețisoare parfumate în aroma preferată. Pentru relaxare, închide ochii și inspiră adânc de câteva ori.

Sursa foto: Google.

2). CURĂȚARE: Aplică pe degete un gel de curățare a feței și masează-l pe ten cu mișcări mici și circulare, insistand în zona T (bărbie, nas, frunte). Nu neglija nici obrajii, iar printr-o mișcare ascendentă curăță-i până aproape de zona ochilor. Clătește fața cu apă călduță și tamponează zona cu un prosop de bumbac.

3). TONIFIERE: Aplică o loțiune tonică răcoritoare, folosind dischete demachiante și mișcări ascendente. Așteaptă câteva minute, până când tonicul se evaporă.

4). EXFOLIERE: Masează gelul exfoliant tot cu ajutorul degetelor, prin mișcări scurte și circulare. Ai putea începe cu obrajii și finaliza exfolierea cu zona frunții. Insistă pe zona T și evită întotdeauna zona sensibilă a ochilor. Clătește cu apă călduță și tamponează fața cu un prosop de bumbac.

Apoi repetă pasul 3, tonicul îndepărtează până și ultimele urme de exfoliant.

5). MASCĂ: Folosește o mască pentru față (din comerț sau făcută în casă) pe care s-o aplici începând din zona maxilarului înspre frunte, evitând zona ochilor. Lasă masca să acționeze conform instrucțiunilor de pe ambalaj (aproximativ 10 – 15 minute).

6). CREMĂ DE OCHI: În timp ce masca de față își face datoria, ai putea folosi și o cremă sau un gel pentru conturul ochilor. După aplicarea acestora, relaxează-te pentru 5 minute, acoperindu-ți ochii cu două dischete demachiante înmuiate în apă rece. La expirarea timpului, aplică alte două dischete demachiante peste ochi, de data aceasta unele îmbibate în apă călduță.

7). CLĂTIRE: Îndepărtează complet masca de față, clătind fața cu apă călduță și tamponând-o cu un prosop de bumbac.

8). MASAJ: Aplică pe degete un ulei pentru masaj facial. Încălzește-l prin frecarea degetelor și apoi masează-ți fața dinspre maxilar înspre zona de contur a ochilor și frunte. Repetă operațiunea de 3 ori.

”Desenează-ți” niște ochelari, apăsând cu degetele inelare în jurul ochilor, dinspre nas înspre tâmple. Repetă și acest proces de 3 ori.

Ciupește ușor sprâncenele, începând din zona lor internă.

Presează zona frunții cu palmele deschise, dinspre spâncene înspre linia părului.

Acum trece-ți degetele răsfirate peste toată fața. Repetă procesul de 3 ori și tamponează cu un șervet excesul de ulei.

9). REHIDRATARE: Aplică pe ten o cantatite mică de cremă pentru față, folosind mișcări ascendente. Bea un pahar mare cu apă plată, o infuzie de plante sau un ceai rece.

Relaxare plăcută!

  • Share pe Facebook
  • Google+
  • Twitter
1 comentariu despre "Tratament SPA pentru tenul tău, chiar la tine acasă."

Trimite comentariul tău

Your email address will not be published.