Unde să te cazezi în Dubai?

În Dubai se construiește într-un ritm amețitor. Probabil ca nicăieri în altă parte pe planeta aceasta. Motiv pentru care sunt sanșe să nu recunoști mare lucru din oraș dacă lipsești vreo 10 ani din peisaj.

Și fiindcă orașul este plin de turiști, în 2018 se construiesc în Dubai 40 hoteluri noi.

Unele chiar mai spectaculoase decât bătrânul din spatele meu. Ofertele sunt gârlă, însă dacă te pregătești pentru o excursie în Dubai, una dintre dilemele inițiale este legată de cazarea potrivită.

Care ar fi zona perfectă pentru un turist în Dubai?

Desigur, suma așteptărilor personale legate de vacanța în Emiratele Arabe Unite atârna greu în decizia cu pricina.

Cu alte cuvinte, prima întrebare este legată de scopul vizitei tale în Dubai?

Avem prieteni care văd orașul ca pe o destinație numai bună de plajă în mijlocul iernii europene. Și atunci își caută cazare lângă mare, în special în hotelurile ce dispun de plaje private, pe care să le fie permisă expunerea în costum de baie.

Alții îl preferă pentru cumpărăturile la mall, mai ales în sezonul reducerilor. Iar posibilitățile de cazare în zona Dubai Mall sunt nenumărate, inclusiv în regim Airbnb (dacă te organizezi din timp). Bugetul de vacanță ar trebui suplimentat considerabil, pe de altă parte.

Cât despre o alegere extravagantă, cazare pe The Palm, prima insulă artificială din lume, rămâne și ea o variantă unică în lume.

Pe noi, în schimb, ne-au mânat către Dubai dorința de a afla mai multe despre cultura lor atât de diferită, dar și curiozitatea de a vedea cu ochiul liber o serie de obiective turistice ce par desprinse din viitor. Iar așteptările ne-au fost depășite.

Și după 3 incursiuni diferite în intervalul 2014 – 2018, aș spune că din punctul nostru de vedere, zona AL BARSHA a fost alegerea ideală.

Al Barsha este un cartier semicentral, în imediata apropiere a Mall of the Emirates. Situat la o distanță auto mică față de Burj al Arab, Madinat Jumeirah Souk, Jumeirah Public Beach (10 minute), dar și față de Burj Khalifa, Dubai Mall (15 minute).

Și spun asta cu gândul la raportul calitate – preț.

N-am să-ți recomand acum un hotel anume. Oricum, zona Al Barsha e în continuă dezvoltare, așa că vei găsi prin ofertele turistice multe hoteluri sau aparthoteluri de acolo.

Over and out, să-ți fie cu folos! Și cu soare.

Iar dacă te întorci prin zonă, află că urmează să public o serie întreagă de recomandări de vacanță pentru Dubai. Sper că-ți vor prinde bine în planificarea călătoriei tale.

  • Share pe Facebook
  • Google+
  • Twitter
3 comentarii despre "Unde să te cazezi în Dubai?"
  1. Buna Andreea, am citit pe site ul MAE ca este obligatorie inchierea unei asigurari medicale, tu ai avut asa ceva?daca da, la ce firma de asigurari?merci

Trimite comentariul tău

Your email address will not be published.