Vintage fashion is ON: Cufarul strabunicii aterizeaza in 2015

N-au trecut mai mult de cateva zile de la postarea dedicata cu mult drag iei romanesti.

Mai precis iubitei mele camasi populare vechi de 70 de ani… primita mostenire de la strabunica.

Si fiindca moda chiar revine – asa cum nu degeaba am auzit in repetate randuri – iar mesajele trimise de tine cu precedenta ocazie imi stau si ele marturie… astazi mi-am propus sa-ti arat cum ar putea ateriza cufarul din mosi – stramosi direct in cosmopolitul Bucuresti contemporan.

Tocmai de aceea, te invit in culisele unei reinterpretari stilistice in maniera 2015 a batranului port traditional romanesc.

Pe agenda zilei de astazi: valnicul oltenesc, inca o piesa de rezistenta din garderoba strabunicii mele.

Andreea Ibacka - vintage fashion 12

*VẤLNIC, vâlnice, s. n. 1. Fotă încrețită în talie și despicată în față, care aparține portului popular oltenesc. (Sursa: Dexonline).

In fapt, o tesatura dreptunghiulara lata de 110 cm si lunga de 75 cm, asemanatoare unei fuste purtate despicat… tocmai fiindca in portul popular romanesc nu exista nicio forma de fusta incheiata.

Cusuta cu fir metalic, stofa astfel impodobita le servea femeilor drept tinuta de sarbatoare ori imbracaminte de iarna (fiind inlocuita vara de sortul cunoscut astazi sub numele de catrinta).

Acum te las cu imaginile. Poate te conving ele ca inainte sa-ti lasi salariul la mall sa arunci si tu un ochi prin sifonierul cu ”vechituri”.

Vintage is ON!

Andreea Ibacka - vintage fashion 07

Andreea Ibacka - vintage fashion 16

Andreea Ibacka - vintage fashion 15

Andreea Ibacka - vintage fashion 22

Foto: Alex Chelba.

In foto port: valnic vintage, ie romaneasca, stiletto din catifea Stefanel, clutch Asos, bratara perle, bratara Folli Follie.

  • Share pe Facebook
  • Google+
  • Twitter
12 comentarii despre "Vintage fashion is ON: Cufarul strabunicii aterizeaza in 2015"
    1. Am uitat sa mai scriu,referitor la designul blogului pot spune ca acesta imi place mult mai mult.Felicitari!!!

  1. Esti superba! Imi place mult outfit-ul si sincer, nu cred ca as fi dat importanta acestor articole vestimentare daca nu te-as fi vazut imbracata cu ele 😀

  2. Iata ca am citit un subiect foarte interesant redactat intr-un mod dificil de aflat in netul din Romania. Acum, dupa ce am citit acest articol, vreau sa va comunic ca in acest weekend trecem la ora de iarna, o stiati deja. Daca tot se trece ora, macar fixati-va ceasul dupa ora exacta pentru a nu uita sa ajungeti la timp unde aveti de mers. Multumesc!

Trimite comentariul tău

Your email address will not be published.