1 Mai muncitoresc

An de an, in prima zi a lui Mai sarbatorim “ziua muncii”. Traditia are legatura cu protestele de strada din Statele Unite ale Americii de acum aproape 130 de ani, in urma carora ziua de munca a fost redusa la 8 ore fara scaderea salariului.

Indiferent daca in prezent regula celor 8 ore zilnice e valabila sau nu in practica, ziua muncii e la noi sarbatoare mare si se petrecere asa cum se cuvine – adica departe de munca.

1 Mai e zi nelucratoare, asa ca tot romanul iese la un mic si-o bere la iarba verde. Sau da o fuga la mare, sa salute plaja si valurile.

Mai e o saptamana pana la 1 Mai si deja ne pregatim sa petrecem iar, cu toate ca abia ne-am revenit din rasfatul culinar de Paste.  Buletinele meteo sunt optimiste, ne mai incurca doar ziua de luni 30 aprilie, zi lucratoare.

Tu cum petreci? Ce recomandari ai pentru 1 Mai?

P.S.: Se spune ca ai noroc daca pe 1 Mai stai aproape de un mar inflorit.

 • Share pe Facebook
 • Google+
 • Twitter
9 comentarii despre "1 Mai muncitoresc"
 1. Hmmm… voi fi libera de 1 Mai si imi voi lua si o zi de concediu pentru luni, sa stau acasa sa ma odihnesc. Ultima perioada a fost foarte agitata la serviciu si am nevoie. De Paste am fost pe drumuri si am avut liber doar luni, week-endul trecut a fost iar unul agitat, impartit intre o cununie civila, o aniversare cu muuulti copii galagiosi :)) si prajitureli pentru Sf. Gheorghe pentru ca am vrut ca anul asta sa nu mai cumpar prajituri si alte nebunii, am vrut s afac eu ceva gustos acasa :). Asa ca eu de 1 Mai vreau sa ma odihnesc, sa citesc, sa ma relaxez.

  1. Multumesc! Nici eu nu am terminat seria:)). Nunta e in iulie si mai avem un botez prin august, inca nu stim pentru ca se naste saptamana viitoare :).

 2. S-a hotarat ca avom avea o mini vacanta prelungita, liber si pe 30 aprilie asa ca distractie placuta tuturor! Puuup Deea

 3. Pe 1 mai este ziua mea de nastere deci voi sarbatori cu siguranta. Distractie placuta si tie! Te pup!

 4. 1 Mai…sa vedem ce mai facem la anul :)) , cand va fi miercuri..o prelungim si anul viitor ?:))
  Distractie placuta tuturor !!!!

Trimite comentariul tău

Your email address will not be published.