Beef Wellington

Asadar, pentru Beef Wellington ai nevoie de:

500 g muschi de vita, 500 g ciuperci, 2 cepe rosii, 6 catei de usturoi, 6 felii de prosciutto, aluat de foietaj, mustar de Dijon, cimbru, sare, piper, ulei de masline, unt, faina, 5 oua de prepelita/ 1 ou de gaina

Ciupercile, ceapa si usturoiul (spalate si curatate) se toaca marunt. Se adauga cimbru.

Se incinge o tigaie in care se pun un cubulet de unt.

Amestecul se caleste la foc mediu. Se pune sare, piper si se lasa la racit.

Muschiul de vita se unge cu ulei de masline, se sareaza si pipereaza.

Se rumeste la foc mare pe toate partile si se lasa la racit.

Cand ajunge la o temperatura la care sa poata fi atins, se unge peste tot cu Mustarul Dijon.

Muschiul se ruleaza intr-un pat de prosciuto si compozitia de ciupercile, ceapa si usturoi deja pregatita, se impatureste in folie si se le lasa la frigider 10 minute.

Aluatul de foietaj se intinde cu facaletul.

Muschiul rulat se impacheteaza in aluat.

Ansamblu se aseaza in tava, se unge cu ou batut si se lasa la cuptor aproximativ 40 de minute.

Si ca sa nu se simta muschiul singur in farfurie, eu am ales sa pregatesc si niste sparanghel sote ca si garnitura.

POFTA BUNA!

  • Share pe Facebook
  • Google+
  • Twitter
10 comentarii despre "Beef Wellington"
  1. Felicitari Andreea! Arata senzational! Si cu siguranta si gustul este pe masura. Chiar eram interesata de un mod mai diferit de a gati carnea. Este pe lista mea de To Do-uri.

  2. Andreea, recunosc ca m-ai convins sa ma aventurez in a incerca si eu reteta ta si mi-a iesit o nebunie de delicatesa, inclusiv sparanghelul, pe care nu il incercasem pana acum. Am urmat toti pasii tai si a iesit extraordinar de bun, a fost laudat de toata familia mea, te-am taguit pe facebook sa vezi poze.Recunosc ca am avut ceva emotii, dar rezultatul a fost pe masura. Multumesc ca ne rasfeti cu atatea lucruri frumoase pe blog-ul tau!!!

Leave a Reply to Monica

Your email address will not be published.