În ultimele luni mă organizez în ritmul pe care mi-l dictează Namiko. În funcție de orele ei de masă, de somn, de băiță.
Și, totuși, printre biberoane și piureuri mai pregătesc de-ale gurii și pentru noi.
Astăzi o să-ți arăt cât de rapid am preparat zilele trecute două sortimente delicioase de bruschete. Un aperitiv savuros și ușor de pregătit, numai bun pentru mic dejun.
Mai precis BRUSCHETE CU TON, AVOCADO ȘI ROȘII
Ingrediente:
- pâine integrală cu semințe;
- 1 avocado ready to eat;
- roșii cherry;
- ton RIO Mare în ulei de măsline;
- usturoi;
- sare și piper (după gust);
- lămâie (o știi deja pe aia cu „după gust”);
- ulei de măsline;
BRUSCHETE CU TON, MOZZARELLA ȘI BUSUIOC
Ingrediente:
- pâine integrală cu semințe;
- mozzarella;
- busuioc proaspăt;
- ton RIO Mare în ulei de măsline;
- usturoi;
- sare și piper (după gust);
- lămâie (o știi deja pe aia cu „după gust”);
- ulei de măsline;
Timp de preparare pentru ambele platouri (3 persoane): 20 de minute.
Peștele, atât cel proaspăt, cât și cel conservat, consumat în cantitatea corectă (1 – 2 zile pe săptămână) și în cadrul unei diete sănătoase și echilibrate, asigură un aport de proteine, săruri minerale și acizi grași omega 3.
Cât despre ton, ți-l recomand pentru proteinele lui bogate în aminoacizi esențiali, vitamine și fosfor.
Acum, având în vedere că vă propun două sortimente de bruschete, voi merge cu pregătirile în paralel. Deci, să bucătărim:
1). Feliile de pâine se stropesc/ ung pe ambele părți cu puțin ulei de măsline. Și se condimentează cu sare și piper după preferințe.
2). Apoi se introduc câteva minute la cuptor (5 – 10 minute, în funcție de puterea cuptorului tău, dar și de dimensiunea feliilor de pâine).
3). Între timp se toacă roșiile, avocado, mozzarella și busuiocul.
4). Vei ști că pâinea este gata pentru bruschete atunci când feliile s-au rumenit și au devenit ușor crocante.
5). Pentru un plus de savoare eu frec pâinea prăjită cu un cățel (hai fie, doi – trei) de usturoi.
Tot ce-ți rămâne de făcut este să ornezi fiecare felie de pâine…
Cu ton în ulei de măsline, avocado și roșii cherry
Sau cu ton în ulei de măsline, mozzarella și busuioc proaspăt
După cum se vede, eu am optat pentru bruschete „one bite”, dar – dacă preferi – ai putea pregăti aceeași reteță și într-o dimensiune mai mare.
Poftă bună!
Foto: Kartal.ro
Mai multe rețete cu ton găsești aici.
Ce bine arata! Uite ca mi-ai dat o idee buna, nu am mai mancat de ceva vreme ton si mi s-a facut pofta. Eu obisnuiam sa fac bruschete cu ton dar intr-o alta combinatie. Tin, ceapa verde, porumb, ardei rosu, putina maioneza, putin mustar. Punem pe paine, apoi adaugam si putin parmezan deasupra si bagam la cuptor. 😀