De sarbatori toata lumea se plange ca mananca prea mult, prea greu de digerat, prea caloric.
Si trebuie sa recunosc, si eu sunt fana drobului de miel, a pascai cu multa branza si stafide si a cozonacului de casa cu nuca si cacao.
O sa le savurez, asadar, si anul asta, dar nu in exces.
Iar din dorinta de a pune pe masa si ceva mai light decat cele de mai sus, anul asta de Paste am preparat un drob de fructe de mare. Cu multa verdeata.
Razvi style, fiindca el mi-a dezvaluit reteta.
Ingrediente (pentru o tava): somon (3 potcoave), midii (200 de grame), marar (2 legaturi), ceapa verde (2 legaturi), ardei kapia rosu (2 bucati), oua de gaina (3 bucati), oua de prepelita (5 bucati), paine (2 felii), ulei, sare, piper.
Mod de preparare: Toaca legumele, verdeata si midiile marunt si pune-le pe fiecare in cate un bol.
Fierbe somonul timp de 5-10 minute si dezoseaza-l.
La fel si ouale de prepelita, fierbe-le si curata-le de coaja.
Preincalzeste cuptorul la 200 de grade timp de 10 minute.
Caleste intr-un strop de ulei ceapa verde, ardeiul si midiile. Apoi, intr-un castron mai mare, amesteca-le cu verdeata tocata, 2 oua batute, miezul de paine (secret de culise: pentru omogenizarea si legarea compozitiei) si bucatelele de somon fiert, mari cat jumatate de deget.
Toarna toata compozitia intr-o tava adanca si adauga la interior ouale fierte de prepelita. O sa puncteze la impresia artistica atunci cand o sa tai drobul in felii.
Baga tava la cuptor, la 200 de grade, pentru 10 minute. Apoi scoate-o, adauga un ou batut deasupra si mai pune-o la cuptor pentru inca aproximativ 30 de minute, la o temperatura de 150 de grade.
Astea-s pozele cu ”capodopera”.
Pont: Nu taia drobul cand e cald, o sa se prabuseasca in farfurie. Ai putina rabdare.
Pofta buna!
Arata extraordinar, Andreea! Sa aveti pofta buna. Multumim ca ne-ai impartasit reteta. Sarbatori fericite! Te pup
Nu vreau sa ma laud, dar a iesit foarte bine. Ti-l recomand cu drag.
Multumesc de urari. Paste fericit!
Daca divulgai si tu reteta asta mai din timp poate faceam si noi, dar asa… doar ce mi-ai facut pofta.
Sarbatori fericite sa aveti si sa ne auzim cu bine dupa 😉
Pai trebuia sa astept sa intre pe post intai…
Doamne ajuta, Paste fericit!
foarte draguta bucatareasa, acum te privesc la televizor ,draga irina, arata< super. SARBATORI FERICITE DRAGA MEA ALATURI DE IUBITA TA FAMILE. DIN BAIA MARE SUZANA.
Cum arata? Demential!!!!! De nota 10+++!!!!
Multumesc frumos! Nu ca ma laud, dar sunt mandra de ce a iesit. De aia il si recomand.
Si puncteaza si la capitolul preparate personale complexe. 🙂
Arata foarte bine, cu siguranta am sa l incerc si eu!!!Paste Fericit !
Ma bucur sa citesc asta. Spor la treaba si pofta buna!
Cu siguranta am sa l incerc si eu, arata f bine si cred ca este si f gustos,Andreea! Paste Fericit !!!
Buna!Vreau sa te felicit pentru aceasta reteta(am vazut-o si la Povestiri Adevarate si chiar ti-a iesit apetisanta=p~ ).Si deasemenea as vrea sa te intreb ce aparat ai?Sunt pasionata de fotografie si mi s-a parut foarte interesant aparatul si din cate vad face niste poze reusite :)! Iti multumesc anticipat pentru raspunsul ce sper sa il primesc si vreau sa iti urez Sarbatori fericite si fie ca lumina din noaptea Invierii Domnului sa patrunda in casa ta si sa fii la fel de frumoasa si gospodina in continuare :*!
Buna. Am gasit reteta din intamplare. Jur ca la asa ceva nu ma asteptam. Singurele lucruri pe care le gatesc, odata la 2 saptamani :)), sunt fructele de mare. Dar la asta nu m-as fi gandit. Iti promit ca o sa incerc reteta cu proxima ocazie.
DRAGA ANDREEA
ACUM AM DESCOPERIT BLOGUL TAU
SHI NU MA SATUR CITIND
ESHTI O MARE GOSPODINA , O MARE ARTISTA
TE URMARIM DIN ITALIA LA PROTV, INTERNATZIONAL , (IN RERE RELUARE ), ZIC ASHA ,PTR.CA S-A DIFUZAT DE MAI MULTE ORI, FIMUL ,,INIMA DE TZIGAN,,SI TE PRIVESC CU DRAG.
( fiica mea de aici din Italia , o cheama Andreea ).
salata aceea de gogoshari , in sos de roshii . era facuta cu mare drag de mama mea +ELENA+, era asha de fericita ,cand facea , ca nimeni nu auzise de asha bunatate .Era o mare gospodina ,, experta in gatit , dar mai ales in prajituri,,, asha i se spunea ,
Niciodata nua cumparat foi de placinta , sau aluat de foietaj , le facea singura , foitza de tzigara , de fine …
a murit in 2005 , fac shi eu , dar ce facea mama , nu voi mai face eu …
Multa sanatate , bafta in toate , sa fii iubita de Cabral , toata viatza , shi sa avem PACE .
TE SARUT
RODICA-STEFANIA , REGGIO EMILIA , ITALIA .
DROBUL DE FRUCTE DE MARE , CRED CA-L VOI FACE , AICI AVEM FRUCTE DE MARE …PROASPETE .
ESTE UN DROB FF INTERESANT , SHI CRED CA FF GUSTOS .
SHI ASPECTOS , FACUT DE MANUTZELE TALE .
ASHA CUM AI SI SCRIS , IN ZIUA DE ASTAZI ESTE FF USHOR SA GATESHTI …NUMAI SA FIE VOINTZA SHI DRAG DE PERSOANA , CUI GATESHTI.
SANATATE , SA FII SHI MAMICA …
FF ASPECTOS DROB SHI CRED CA-L VOI FACE IN CURAND .
AM MAI VAZUT CU UNPLUTURA DE OUA DE PREPELITA , FF FRUMOS , ARATA CAND ERA TAIAT , DROBUL
DAR LE ARANJASE PE DOUA RANDURI ,DISTANTZATE INTRE ELE , OUALE DE PREPELITZA.