Interviu Ciao.ro: Schimbările din ultimul an.

Săptămânile trecute vorbeam despre schimbările din viața mea de mămică.

Nu știam atunci că pe fondul pandemiei COVID – 19 alte schimbări (de data aceasta radicale) abia acum ar putea apărea. 🙁

Andreea, ce faci? Cum e viața de mămică?

La fel cum o trăiesc multe mămici. Magică, binecuvântată, aglomerată. Oricâtă documentare ai face înainte, la primul copil nu prea știi de capul tău preț de vreo câteva luni, până intri în ritm. Schimbările sunt copleșitoare din toate punctele de vedere, iar hormonii fericirii fac o lume întreagă să se învârtă în jurul micului suflețel.

Ce face micuța ta și a lui Cabral? E cuminte sau e „agitată”?

A crescut foarte frumos, este sănătoasă, mereu veselă, super sociabilă. Suntem foarte norocoși și recunoscători pentru tot ce trăim alături de ea. Agitația e firească la vârsta ei. Iar dacă mai aude și vreun ritm antrenant în boxe, n-o putem opri din dans. Are deja un playlist preferat, asta fiindcă muzica e pentru ea o bucurie pură.

Doarme noaptea sau nu prea? Te-ai procopsit cu cearcăne?

Cearcăne aveam deja, doar că de câteva luni am trecut în liga profi. Nopțile sunt încă destul de zbuciumate. Ba câte o măsea, ba câte un salt mental, ba câte o alăptare nocturnă. Sau două – trei – patru…

Mai ai timp pentru tine, pentru casă, pentru soț, de când a venit pe lume minunea voastră?

Amândoi avem agendele pline, așa a fost mai mereu în ultimii ani. Prioritățile s-au schimbat, așa cum era și normal, iar timpul liber e aproape absent. Momentan. Chiar și așa, apreciez micile prilejuri de răsfăț și încerc să le fac să conteze. Număr pe degete vreo câteva băi cu săruri de cadă, câteva seriale văzute pe bucățele cu monitorul camerei de supraveghere pe genunchi, câteva pahare de prosecco, vreo două cine în oraș în doi (la matineu). Dar am avut așteptările corecte, iar asta mi-a dat putere în momentele mai solicitante.

Cabral te ajută la creșterea micuței? Îi face baiță, o adoarme, o scoate la plimbare?

În perioada acesta filmează foarte mult pentru „Ce spun românii”, însă Namiko nu vrea să adoarmă până nu ajunge și el acasă. Și-au făcut un ritual al lor, dansează câteva minute cu ea în brațe, aproape în fiecare seară o adoarme așa.

Băița e deja rezolvată atunci când ajunge el acasă, însă în primele săptămâni cu pitica era mai curajos decât mine, de la el am deprins tehnica.

Cum arată o zi din viața ta acum, de când ai devenit mămică?

Bunicii lui Namiko sunt foarte prezenți în viețile noastre și ne ajută mult cu cea mică. Chiar și așa, timpul pare să se fi comasat, mai mereu alergăm după el.

Nici o zi nu seamănă cu alta. Uneori sunt la ședințe foto sau la filmări, iar mama sau soacra mea mă suplinesc acasă excelent. Alteori sunt la plimbare cu Namiko, în curte cu ea și cu cățeii sau la locul de joacă de dimineață până seara.

Ai tabieturi? Ai renunțat la ele de când ești mămică?

După nopțile de „discotecă” alături de Namiko, recunosc că mă dau jos din pat cu gândul fix către prima cafea. Apăs butonul espressor-ului în primele minute de la trezire. În rest, nu am renunțat să mă îngrijesc, programările la manichiură – pedichiură sau la cosmetică și-au păstrat același ritm.

Ai slăbit foarte repede după sarcină. Cum ai reușit? Câte kilograme ai acumulat pe perioada celor 9 luni?

…. Restul interviului în găsești aici.

  • Share pe Facebook
  • Google+
  • Twitter

Trimite comentariul tău

Your email address will not be published.