Interviu Libertatea: Cabral și Andreea Ibacka, despre viața de părinți.

1). Libertatea: Cu cine seamănă Namiko?

Andreea: La noi în familie e mare concurență pe tema aceasta, între noi doi, bunici, unchi și mătuși. Fiecare vrea să-i semene și fiecare vede diferit situația. Cert este că are genele lungi, ca mine, și picioarele lungi, ca tati, la capitolele acestea ne-am pus de acord.

Cabral: Mă rog… nasul pare al meu, ceea ce nu e neapărat bine. Are uitătura maică-sii, ochii-s ai mei. Dar să nu-și facă nimeni griji, astea-s doar niște glume, copila are două luni…

2). Libertatea: Până la urmă, a intrat Cabral în sala de nașteri? Că înainte de eveniment declara că a ochit un restaurant la colțul spitalului și că va aștepta cuminte acolo…

Andreea: Aici ne-am înțeles din priviri. Eu am simțit că trebuie să trec singură prin momentul acesta, el n-a insistat să mă privească în ochi în sala de nașteri. M-a însoțit, în schimb, la pretravaliu, acolo unde mi s-a făcut o monitorizare finală în vederea inducerii nașterii naturale. Nu de alta, dar aveam 41 de săptămâni de sarcină și nici un semn că s-ar apropia momentul. În urma monitorizării, am decis împreună să fac operația de cezariană, din cauza unor complicații.

Cabral: Ei, a avut restaurantul ăla o pizza de n-am mai plecat de acolo până n-am știut că e gata treaba! Deh, așa a a vrut, ce rost avea să facem altfel decât simțea?

3). Libertatea: Va fi ”fata luʼ tata” sau o să încercați să n-o răsfățați prea tare?

Cabral: A, nu, la mine nu e cazul. Am fost crescut învățând că cei mici au și ei responsabilitățile lor. Mici și ele, responsabilitățile, dar sunt… Deci, fără răsfăț aiurea. 

4). Libertatea: Cine se ocupă mai mult de ea? Cine îi schimbă scutecele, cine îi cântă?

Andreea: Acum, că o alăptez exclusiv, eu sunt mai mereu prin zonă. Și când trebuie să fug cu treabă, mă ajută Cabral, mă ajută bunicile ei. Cât despre cântecele, am ajuns să mă trezesc dimineața cu elefantul Cici în cap și să fredonez la volan ”oac, oac, diri-diri-dam”.

Cabral: Eu sunt în perioada de filmări la ”Ce spun românii”. Și tocmai am ieșit din ”Cântă acum cu mine”… Recunosc, Andreea a cam fost șefă de proiect. Dar cred că am timp să recuperez.

5). Libertatea: Vă luați bonă?

Andreea: O să vină și momentul acela, dar Namiko este, deocamdată, foarte mică și ne descurcăm cum putem în familie.

6). Libertatea: Acum, că s-a mărit familia, vă mutați din Berceni într-o casă mai mare, cu piscină și curte generoasă?

Andreea: Avem o căsuță așa cum ne-am dorit, iar piscina este peste drum, la sala de sport. Ne-am obișnuit în cartier, chiar dacă zona nu-i taman în tendințele imobiliare. Suntem aproape de ai noștri…

Cabral: Suntem OK. Sigur nu o să ne vezi în emisiunea ”Vedetele și casele lor din Beverly Hills”, dar noi suntem mulțumiți. Și suntem, desigur, în Berceni! 

7). Libertatea: Cu un bebeluș în familie, încuiați motocicleta în garaj sau renunțați la sportul ăsta?

Andreea: Cu siguranță nu o vom urca pe Namiko pe motor prea curând, însă amândoi încercăm să ne păstrăm activitățile dinainte de nașterea piticei.

Cabral: Nu renunțăm, dar cred că vom avea mai puțin timp pentru motoretă. Totuși, pe lângă plimbări, pentru mine, motocicleta rămâne un mijloc de transport foarte bun în perioada caldă, așa că n-am de gând să o încui deloc. 

8). Libertatea: Fiecare dintre voi s-a plâns că are un partener guraliv. De fapt, cine vorbește mai mult la voi acasă?

Andreea: În cel mai scurt timp, Namiko. Gângurește și gesticulează de dimineață până seara. Dă din mânuțe de zici că-i elicopter, așa cum mai știm noi pe cineva.

Cabral: Da, o mai știm pe mumă-sa, care nu tace nici când doarme! Da, treaba e clară, mi-era greu cu Andreea… Acum va primi întăriri, voi fi adus complet la tăcere.

9). Libertatea: Sunteți destul de secretoși cu cea mică. Când îi vom vedea și noi chipul? 

Andreea: Am bifat o primă ședință foto profi la vârsta de 6 săptămâni. Atunci, pitica ne-a lăsat cu gura căscată cu răbdarea și expresiile ei. Unde mai pui că urmărea aparatul foto prin încăpere și se așeza în prim-plan la poză. Și, totuși, amintirile sunt mai mult pentru noi, intime, ne este teamă să nu uităm vreo etapă.

Cabral: Este pozată, dar nu este publicată. Ocazional o s-o mai arătăm pe găinuță, dar 99,99% din poze sunt pentru familie.

10). Libertatea: Mai aveți timp pentru voi?

Andreea: Momentan nu foarte mult. Dar este o etapă, iar satisfacțiile curente compensează. Când mă spăl pe păr și am 30 de minute de liniște în baie, mă simt ca la spa.

Cabral: Nu.

11). Libertatea: Cine face primul pas spre împăcare când vă certați? 

Andreea: De obicei, eu, Neculai e tare orgolios.

Cabral: De fapt, ea doar mimează, eu trebuie să spun vorbele alea care aduc pacea. Ea e cu nasul pe sus, așa…

12). Libertatea: Cine se trezește primul dimineața îl lasă pe celălalt să doarmă mai mult sau scoală toată casa?

Andreea: De regulă mergem în vârful picioarelor prin casă. Acum avem și programe foarte diferite. Cabral pleacă dimineața la filmările pentru emisiune, iar eu mă organizez în funcție de somnul piticei, care este încă foarte previzibil.

Cabral: Ies pe ninja style, nici nu știi c-am fost pe acolo! 

13). Libertatea: Ce ați învățat unul de la celălalt?

Andreea: Blogging.

Cabral: Nimic, știam deja tot. Că eu am fost deștept de mic, nu așa… Bine, dacă stau să mă gândesc, am învățat multe chestii legate de economie, legislație economică și banking de la ea.

14). Libertatea: Ce nu suportați unul la celălalt?

Andreea: Își propune prea multe și își aglomerează ireal de mult agenda zilnică.

Cabral: Nu prioritizează și le rezolvă după un algoritm doar de ea cunoscut, fără să vrea să accepte că unele probleme sunt mai importante decât altele. 

  • Share pe Facebook
  • Google+
  • Twitter

Trimite comentariul tău

Your email address will not be published.