Interviu cu Paula Turdean, una dintre câștigătoarele concursului ”Fii vedetă #Likeyourself”.

Paula Turdean are 17 ani și este elevă la Liceul de informatică “Tiberiu Popoviciu” din Cluj.

Ambiția și încrederea în forțele proprii i-au adus Paulei tot ce și-ar putea dori o adolescentă.

E pasionată de programare și sport, dar nu se dă în lături nici când vine vorba de animat atmosfera. Cântă și dansează cu același patos cu care codează aplicații mobile.

Totul se datorează în primul rând entuziasmului cu care abordează fiecare situație.

Paula a participat la Caravana Nivea Likeyourself în cadrul liceului în care studiază și a câștigat o sesiune gratuită de cumpărături la București alături de mine (în calitate de personal shopper), dar și o ședință foto de zile mari, plus o apariție pe coperta unei reviste.

 1. Știu că ai avut o copilărie atipică, pentru care însă nu te plângi. Și, totuși, eu zic că ultimii ani din viața ta le-ar da mari bătăi de cap altor colege de-ale tale [mama ei lucrează în Italia de câțiva ani, iar Paula a fost crescută doar de tatăl ei]. Cum de ți-ai păstrat spiritul acesta pozitiv?

În trecut eram foarte vulnerabilă și nesigură pe mine, dar gândul că totul se întamplă cu un scop nu m-a lăsat să mă dau bătută. De regulă nu primești obstacole peste care să nu poți trece. Iar acestea te ajută să devii o persoană mai puternică, mai încrezătoare. Am observat că în momentele în care am fost directă și sinceră, spiritul pozitiv a pus stăpânire pe mine și m-a făcut să mă simt mai bine. Cu timpul, acesta a devenit o constantă în viața mea.

 1. Cine sau ce îți dă încredere în tine în perioada aceasta trăită pe nisipuri mișcătoare numită adolescență?

Persoana care mi-a fost mereu alături este tatăl meu. El mă susține mereu și îmi dă încredere. Singurele cuvinte pe care vreau sa le aud de la el sunt: „Sunt mândru de tine!”.

 1. Cum ai descrie succint elevele din liceul tău?

Fetele din liceul meu sunt deștepte și frumoase. Cel mai important este faptul că sunt diferite, nu găsești două la fel. Fiecare este unică în felul ei, iar acest lucru este de apreciat.

 1. Care sunt criteriile după care îți alegi ”a beauty icon” ale cărei sfaturile să le urmezi? Cât de importantă rămâne la vârsta ta frumusețea naturală? O spun cu gândul că trăim în epoca influencerilor cu chip perfect ce trec frecvent pragul chirurgului plastician.

Nu pot spune că am anumite criterii atunci când îmi aleg o persoană care să mă inspire, dar și atunci când o găsesc… pur și simplu știu că sfaturile ei sunt perfecte pentru mine. De exemplu, dacă are tipul meu de ten am încredere că produsele cosmetice pe care le folosește sunt ok și pentru mine și îmi este mai ușor să fac cumpărături. Frumusețea naturală este foarte importantă pentru mine. Machiajul ne ajută să ascundem un coș sau niște pete nedorite, dar nu ar trebui să ne schimbe complet înfățișarea. Din păcate nu multe persoane înteleg asta.

 1. Am observat că ai un ten impecabil și te machiezi foarte discret. Care este ritualul tău de îngrijire?

Ritualul meu de îngrijire începe dimineața cu un facial wash gel, apoi continuă cu aplicarea cremei hidratante. Seara mă demachiez, aplic pe față un scrub, o loțiune tonică și o cremă pentru noapte.

 1. Ce ai învățat despre încrederea în sine în cadrul Caravanei #LikeYourself?

Lucrul pe care l-am învățat în cadrul caravanei este faptul că atunci când ai încredere în tine… vor avea și ceilalți. Toți suntem frumoși așa cum suntem. Dumnezeu nu a facut oameni urâți, doar diferiți.

 1. Ce ți-ai cumpărat din bugetul alocat premiului pe care l-ai câștigat? Și cât de utile în garderoba ta s-au dovedit a fi alegerile stilistice făcute alături de mine la mall?

Multe haine pe care de atunci le port neîncetat: geci, pantofi, topuri, pantaloni. Dar mi-am luat și un album foto, de exemplu. Cel mai mult îmi place încălțămintea roșie pe care chiar tu mi-ai recomandat-o. 😊

 1. Știu că ai călătorit prima oară în capitală cu ocazia câștigării acestui premiu. Ai apucat să vizitezi ceva în București la finalul sesiunii noastre de cumpărături?

Din păcate nu am apucat să văd foarte multe prin București, am nimerit într-o zi cu protest stradal. Dar am mers prima dată cu metroul (mi-au țiuit urechile o oră după aceea) și am văzut Palatul Parlamentului, Gara de Nord, câteva bulevarde mari. Plus câteva localuri în care am mâncat super bine (sunt o gurmandă).

 1. Ultima oară când ne-am văzut lucrai la prezentarea unei aplicații pe care urma să o prezinți unei comisii școlare. Cum a fost ea primită?

Aplicația a fost un succes. Persoanele cărora le-am prezentat-o au găsit-o foarte utilă și au catalogat-o ca fiind o aplicație ce simplifică organizarea personală. Aplicația se numește OTI și ne spune la ce oră să ne trezim și la ce oră ar trebui să plecam dintr-un loc selectat pentru a ajunge la destinație cu 10 minute mai devreme decât avem în plan. Totodată, ne indică de cât timp avem nevoie pentru a mânca, pentru a ne pregăti, a face duș. Totul cu scopul de a ajunge la timp în locul dorit.

 • Share pe Facebook
 • Google+
 • Twitter
3 comentarii despre "Interviu cu Paula Turdean, una dintre câștigătoarele concursului ”Fii vedetă #Likeyourself”."

Trimite comentariul tău

Your email address will not be published.