Nu mi se intampla des sa poftesc la carne, dar muschiuletul asta de porc parca m-a strigat de pe raft. Cel de la supermarket, vreau sa zic.
Asa ca ieri am preparat o friptura de purcel la cuptor de toata frumusetea. Si savoarea. 🙂
Ingrediente: muschiulet de porc, cartofi, ceapa verde, ulei de masline, sare, mirodenii. Eu am folosit oregano si un condiment pentru friptura cu aroma de fructe de padure (tot din supermarket). Exotic, stiu.
Mod de preparare:
Pune carnea la bait (ulei de masline si mirodenii) si las-o in frigider pentru cateva ore. Sa se fragezeasca si sa ia aroma.
Taie cartofii cubulete si toaca ceapa.
Aseaza muschiuletul intr-o tava pentru cuptor si arunca legumele alaturi.
Completeaza cu apa cat sa acoperi carnea cel putin pe jumatate si baga tava la cuptor. La 150 de grade, timp de 1 ora si jumatate.
Si daca vrei sa-i dai si tu aroma de fructe de padure purcelusului, adauga peste carne mirodeniile atunci cand mancarea e aproape gata si pune tava la cuptor inca 15 minute.
Cam asa arata toata povestea:
Pofta buna!
Arată.. minunat 😀
Ìmi lasa gura apa 😀
Arata…delicios. Si la mine se mai apropie si pauza de masa. Am sa ma razbun cu o salata de rosii si castraveti! 🙂 🙂
Bun si asa. Mai ales la serviciu. Pofta buna!
Arata minunat.. si la fel ca si pe tine, cand ma vede muschiuletzu de porc prin supermarket, “urlã” dupa mine :)))