Remedii împotriva apariției foliculitei: piele frumoasă și sănătoasă după epilare.

Cu toate că nu-i un subiect deloc sexy, am mai discutat aici pe blog despre inestetica foliculită.

Acea infecție a foliculului pilos, de după epilare, ce duce la apariția pustulelor cu puroi în zonele în care aplicăm ceară fierbinte sau folosim epilatorul electric.

Nu de alta, dar pentru a putea preveni neplăcutul eveniment… îți recomandam cândva un antibiotic local și banalul suc de lămâie.

Și fiindcă am mers mai departe cu documentarea, noi variante anti foliculită au scos capul la lumină.

De pildă masajul cu electroderm, un aparat cosmetic ce se folosește prin saloanele de înfrumusețare în primul rând după extracții (coșuri, puncte negre).

Eu m-am convins pe pielea mea, masând zona epilată cu electroderm pentru 2 – 3 minute (fără durere), în combinație cu un gel pentru închiderea porilor (utilizat de regulă tot după extracția imperfecțiunilor).

Foto: Cabral.

Bine de știut, mai ales că masajul acesta ar putea însoți cu succes fiecare epilare în zonele sensibile (epilarea facială, de pildă). Zonele în care – dacă nu am lua măsuri –  ar fi plauzibil să apară iritații rușinoase greu de mascat.

Astfel, riscul apariției foliculitei ar putea scădea aproape de zero.

În altă ordine de idei, electroderm-ul este un aparat comun cabinetelor de cosmetică, probabil doar brand-ul diferă de la un salon la altul.

Acum, eu zic că merită să verifici dacă există și în salonul pe care-l frecventezi și să-l încerci după următoarea epilare.

Apropo, mie mi-a fost propus în mod gratuit, în completarea ședinței de epilare, taman cu scopul de a evita apariția foliculitei.

Pont: Vogue Alba Iulia (București).

  • Share pe Facebook
  • Google+
  • Twitter
2 comentarii despre "Remedii împotriva apariției foliculitei: piele frumoasă și sănătoasă după epilare."

Trimite comentariul tău

Your email address will not be published.