Repetiție pentru masa de Crăciun.

De când e surioară mai mare, Namiko parcă a crescut văzând cu ochii. Și nu mă refer acum la înălțime… o văd mai responsabilă, mai implicată, mai descurcăreață și foarte vorbăreață.

Am ajuns, inevitabil, în etapa în care își dorește să facă lucruri de oameni mari sau măcar să integreze obiecte sau acțiuni de-ale adulților în lumea ei în miniatură. Ne jucăm mult pe roluri, iar așa arată repetiția noastră pentru ospățul de Crăciun în familie, ținut de data aceasta la măsuța ei de picnic.

Mai în glumă mai în serios s-a îmbrăcat în rochița de sărbătoare, am deschis în avans cadouri la brad (nu pe cele de la Moșu’, desigur), am mâncat – în serios – o gustărică, ne-am hidratat de-adevăratelea și – cum să nu?! – am dat noroc ca mami și ca tati.

Hidratarea este foarte importantă la orice vârstă, însă pentru copii cu atât mai mult (necesarul lor de apă fiind mai crescut decât în cazul adulților, aproximativ 120 ml/ kg corp). Mă asigur, deci, că Namiko are apă plată la îndemână în orice moment. Mai departe, am mare noroc, nu e cazul să insist, fiindcă ea tot timpul vrea să bea puțină apă. Rămâne doar să-i amintesc să treacă și pe la oliță.

Alegerea personală: apa Bucovina, potrivită și în alimentația copiilor, ce izvorăște din zăcăminte situate în zone de rezervație naturală, izolate de activităţile omului. Originea subterană o protejează de riscurile de poluare și îi asigură conținutul constant de săruri minerale. Ținut sălbatic, apă echilibrată!

Și o mămică la fel, Doamne ajută! La fel de echilibrată zic. 🙂

  • Share pe Facebook
  • Google+
  • Twitter

Trimite comentariul tău

Your email address will not be published.