Ziua Romaniei… sarbatoare traditionala la mine in bucatarie

Andreea Ibacka Sarmale cu Delikat 29Confirm, m-am culcat azinoapte de Sfantul Andrei… si m-am trezit taman in ziua de Craciun.

Cel putin asta a fost senzatia pe care am avut-o de cum am tras draperia de la dormitor dis-de-dimineata.

Atunci cand am vazut cum ninge ca in povesti si am avut impresia ca am hibernat o luna din viata.

Totusi, din fericire pentru mine e inca 1 Decembrie, ziua Romaniei.

N-am ratat nimic din ceeea ce mi se pregateste in viitorul apropiat si nici n-am sarit peste etape.

Ba chiar mi-am pus in cap sa traiesc din plin luna cadourilor si sa privesc increzatoare inspre 2015.

Si inspre farfuriuta cu grau lasat la incoltit inca de aseara in care mi-am pus mari sperante, daca tot a venit vorba.

Acum, fiindca ziua nationala e motiv de sarbatoare si parada… sarbatoare si parada mi-am propus sa am si eu astazi la mine in bucatarie.

Sa petrec in stil traditional aniversarea romaneasca si sa-mi incant invitatii cu bucate alese.

Asa se face ca imediat ce-am facut ochi si m-am rostogolit din pat… mi-am suflecam manecutele si m-am apucat entuziasmata de pregatit sarmale.

Am zis sa-i dau pe spate pe toti ai mei si sa-i ispitesc sa vina degraba la masa.

Andreea Ibacka Sarmale cu Delikat 07Iar Delikat Gust de Legume mi-a sarit in ajutor.

Pe langa faptul ca s-a ocupat sa dea savoare mancarii mele, mi-a propus sa venim si in intampinarea ta.

Ba cu o reteta traditionala, ba cu unul din cele trei premii numai bune de dus acasa.

Cu atat mai mult cu cat aniversarea primilor 40 de ani Delikat e un motiv in plus de sarbatoare.

Premiile: un set complet de vesela in valoare aproximativa de 500 lei si doua cosuri cu produse alimentare in valoare de 200 lei fiecare.

Tot ce trebuie sa faci este sa-mi lasi un comentariu la articolul acesta in care sa-mi spui ce preparat ai vrea sa gatesti cu Delikat si cu cine ti-ar placea sa savurezi masa.

Insa pana una – alta, hai sa-ti fac cunostinta cu sarmalele mele neaose imbracate in straie de sarbatoare.

Andreea Ibacka Sarmale cu Delikat 16Ingrediente:

– 1 kg carne tocata (amestec vita si porc);
– 300 g orez (ar fi ideal sa folosesti orez cu bob rotund);
– 1 ceapa alba
– 4- 5 linguri de bulion
– kaiser
– varza murata (eu m-am bucurat de productia 2014 a bunicii)
– Delikat
– foi de dafin
– piper negru boabe
– cimbru

Mod de preparare:

Andreea Ibacka Sarmale cu Delikat 231). Taie cele mai frumoase foi de varza dupa dimensiunea palmei tale. Restul, toaca-le marunt sau pastreaza-le asa cum sunt ”de sacrificiu”.

2). Toaca ceapa, feliaza kaiser-ul, spala orezul.

3). E timpul pentru compozitia de sarmale. Amesteca bine carnea tocata cu ceapa, orez, bulion, Delikat si restul de condimente.

4). Orneaza fundul cratitei cu varza tocata (ca sa nu se arda sarmalele), adauga cateva bucatele de kaiser, piper si foi de dafin.

5). Acum treci la impachetat. Ruleaza continutul ca la clatite, apoi sigileaza capetele impingandu-le inspre interior.

6). Aliniaza soldateii circular, straturi – straturi.

7). Cand ai terminat sarmalele, adauga putina varza calita deasupra (sau alte 2 – 3 foi de varza, sa le protejezi de parjol) si acopera tot continutul oalei cu apa si bulion.

8). Baga-le la cuptor vreme de 2 ore si jumatate, la o temperatura de circa 150 grade Celsius.

9). Pune de-o mamaliga si da fuguta dupa o smantana buna si cativa ardei iuti murati.

10). Acum pune-ti pofta in cui pana sunt gata toate si aminteste-ti ca data viitoare ar fi bine sa te apuci de gatit cu burta plina.

Foto: Alex Chelba.

Pofta buna!

P.S.: Te invit sa arunci un ochi pe blog si pe 14 Decembrie, sa vezi daca sortii au fost de partea ta.

Nu de alta, dar atunci voi anunta si castigatorii acestui concurs.

Cat despre regulamentul integral al competitiei, da-mi un semn de vrei sa-l consulti si ti-l trimit degraba pe e-mail.

  • Share pe Facebook
  • Google+
  • Twitter
319 comentarii despre "Ziua Romaniei… sarbatoare traditionala la mine in bucatarie"
  1. Mi-as dori sa o rasfat pe bunica mea de Craciun cu niste sarmalute gustoase pregatite cu ajutorul Delikat!

  2. Noi folosim Delikat cam la toate mesele…caci la noi toate sunt in stil traditional…Sarmale, chiftelute, supe sau cioarbe…chiar si banalii cartofi fierti au un gust deosebit cu Delikat si putin patrunjel

    1. 3. Banuiesc ca acest ”noi” se refera la familia ta si validez comentariul pentru inscriere in concurs.

  3. Cu Delikat aş găti o ciorbiță de cocoş de țară cu tăiței de casă pe care mi-aş dori sa o savurez cu familia .

  4. Cu ajutorul lui Delikat voi gati preparatele pentru masa de Craciun pe care le voi servi alaturi de familia mea!!

  5. As gati cu Delikat orez salbatic cu legume si somon. As savura mancarea cu parintii mei.

  6. Buna Andreea…eu as vrea sa gatesc o supa de galuste si o mancarrica de cartofi la cuptor cu pui ptr scumpii mei copilasi si sot..Te pup

  7. Buna si eu folosesc aproape la toate preparatele “delicat”dar cel mai mult ne place supa de pui cu galuste de gris preferata copiiilor mei.

  8. As pregati o cina romantica in stil italian cu spaghetti bolognese carora le-as da savoare cu aromatul Delikat langa un pahar de vin alb,alaturi de prietenul meu.Asa arata o seara perfecta!

  9. Buna draga mea Andreea! Voi folosi Delikat la prepararea puiului la cuptor cu cartofi si legume, la supe si la prepararea sarmalelor. Mi-ar placea sa savurez masa alaturi de cei dragi! as vrea sa consult desigur si regulamentul.

  10. Mi-as dori sa pregatesc o piftie de cocos pe care sa o savurez alaturi de familia mea in ziua de Craciun.

  11. Mi-as dori sa pregatesc sarmalutele si carnatii traditionali de Craciun alaturi de parinti si bunici.

  12. la mine in bucatarie nu lipseste Delikt-ul, fie vorba de sarmale, friptura sau o ciorbita buna de pui delikat ii da savoare mancarii.

  13. Buna,cu delikat voi gati preparatele pentru Sarbatori care le voi savura cu sotul meu drag.

  14. Pai daca tot mi-ai facut pofta mi-as rasfata si eu familia cu o portie de sarmale cu delikat. Daca mai pun la socoteala ca anul asta am de gand sa ma incumet de Craciun sa prepar eu sarmalele banuiesc ca Delikat mi-ar fi un aliat de nelipsit.

  15. Ca tot o sa vina sarbatorile de iarna,as ajuta la facut sarmalute bune,bune,bune cu Delikat^_^.

  16. As gati cu Delikat tot sarmalute ca sunt preferatele mele .pt cine ?pt familie .a si sa nu uit cu delikat bors magic o ciorbita mmm deja…

  17. La cum arata pozele tale..nici nu ma mai gandesc la altceva:sarmalute pentru cei dragi!!Si ce mi-ar fi mai de folos daca nu Delikat Gust de Legume?!

  18. La mine in casa, Delikat e nelipsit, nici nu mai stiu de cand nu am folosit sare, la absolut orice reteta il folosesc (exceptie dulciuri :))) si deasemenea imi rasfat toate persoanele din famile cu aroma sa, si primesc laude pt savoarea mancarurilor!!!

  19. Numai la sarmale imi e gandul dupa ce am citit reteta ta…parca le si simt mirosul, miroase deja a Craciun…Craciun in familie.

  20. Fix la fix este intrebarea ta Andreea, pentru ca de foarte curand am intrebat o prietena ce mancare are acasa, pentru ca eu nu mai am nicio idee de mancare pe care sa o gatesc. Si m-a invatat o reteta care se numeste “tigaie picanta”, care e un fel de tocanita cu carne de porc si de pui. De abia astept sa incerc si eu reteta si bineinteles, sa adaug si aroma gustului Delikat. Voi savura masa impreuna cu sora mea. 🙂

  21. De Sărbători o sa gătesc împreuna cu bunica mea cea mai buna mâncare : sarmale, ciorba de gasca cu zeama de varza gătite in oala de pământ la foc de lemne neaparat, dar neaparat cu un strop de “Delicakt din ala bun”- cum zice Mama Mia,pe vatra care o sa încălzească un cuptor plin cu pâine si plăcintele cu brânza( desertul ei delikat). Sărbători fericite si o viața minunata tuturor, o meritam din plin !

  22. Buna!
    As gati sarmale pentru ca dupa ce am vazut prima fotografie imi ploua in gura si parca le si simt mirosul. O luna plină de cadouri si clipe frumoase!

  23. Buna Andreea !

    De Craciun vreau sa o ajut pe bunica mea sa pregatim impreuna cele mai bune sarmale, aromate cu Delikat <3, iar apoi sa le servim impreuna la masa de Craciun alaturi de familia noastra.

    Iti doresc sarbatori fericite !

  24. Buna Andreea!Eu as vrea sa fac un pilaf de orez cu legumele preferate ale sotului si baietelului meu(morcov dovlecel ardei).Delicat da gust mancarii si nu lipseste niciodata din mancare.Le-as impartii cu sotul si banditul meu baietel de 1an si 1luna pe care ii iubesc si ii ador.Cu mult drag Cristina Gombard

  25. M am gandit ce as gati pt o masa alaturi de familia mea. Supa de pui cu taitei de casa sau cu galuste si sarmalute ca prea pofta mi-ai facut cu pozele tale(eu o sa folosesc doar carne de porc si o sa i chinui pe ai mei ca sunt singura din fam ce nu mananca vita)…

  26. As gati curcan cu cartofi la cuptor si as manca cu iubitul meu, de ziua mea, pe 24 decembrie 🙂

  27. Buna Andreea, pe data de 24 decembrie as vrea sa gatesc pentru mine si iubitul meu niste pui si cartofi la cuptor pe care ii presarez cu delikat de gaina(delicatul preferat al familiei mele ) . In ziua aceea facem 3 ani de cand suntem impreuna si vom avea o cina romantica alaturi de DELIKAT 😀 ♥

  28. Buna Andreea!
    Cu Delikat as gati o ciorbita , imbogatita cu leustean, niste sarmalute invelite in foi de vita e vie si foi de varza si o friptura la cuptor cu garnitura de legume. Si cum cina nu e nicaieri mai buna decat in familie, atunci cu ei m-as bucura de preparatele gatite. Sarbatori fericite!

  29. O sa pregatesc rata la cuptor si cartofi frantuzesti si o sa folosesc DELIKAT DE LEGUME,Delikatul este preferatul familie mele este de nelipsit din bucataria familiei mele!!!!Si bineinteles as servi masa alaturi de familie si cei dragi mie!!!Iti doresc o iarna de poveste alaturi de cei dragi si Sarbatori Minunate!!!!♡♡♡

  30. As prepara o tocanita de ficatei de pui si langa as tranti o mamaliguta. Apoi m.as aseza impreuna cu familia la masa si povesti

  31. Eu tocmai ce am terminat niste snitele delicioase pe cate le-am impartit cu bunicii si parinti mei dar si cu verisoara mea,caresaraca,este internata in spital..acest lucru i-a mai dat putina buna dispozitie! <3 <3 <3 :*

  32. Buna,Andreea,pentru o masa copioasa si satioasa as alege sa prepar o friptura si o ciorbica de pui cu taietei de casa,la care adaug multa iubire si ingredientul care da gustul deosebit oricarei delicatese,DELIKAT,o savurez alaturi de al meu iubit,desigur!:D

  33. As dori sa gatesc un gulas cu carnita de vita delios cu orez. O mancare delicioasa pe care o savureaza si nepotelul meu de 1 an si 3 luni, pe langa restul familiei. In ambele preparate folosesc Delikat pentru legume.Te pup Andreea

  34. Oaaau cate com :)) eu as face sarmalute de post daca le-ai inveli chiar tu cu varza, ca nu ma descurc cu ea :*

  35. buna Andreea! eu folosesc frecvent Delikat, si imi place foarte tare aroma ce o da supelor de pui cu galuste sau cu taitei de casa… sau pilafului!!!!

  36. Buna. Eu as vrea sa o ajut pe mama impreuna cu Delikat sa pregateasca o ciorbita de vacuta si de ce nu niste sarmalute… mi-ai facut poftaaa!!!

  37. Hai ca dupa ce am citit toate comentariile, mi s-a facut o mare foame 🙂 iti zic ce o sa gatesc maine, ca deja ma gandesc cand o sa mananc :)) gulas de vita usor picant, ca asa ii place ardeleanului 🙂

  38. Ca tot ninge afara si ca e cam “frigut” ar merge de minune o supa de legume fierbinte,bineinteles ingredientul magic este Delikat ca sa.i dea savoare..te pup,Andreea :-*

  39. Delikat nu lipseste din bucataria mea. Si ca sa raspund la intrebarea concursului as gati cu Delikat o ciorbita delicioasa de pui si as savura-o cu cei dragi.

  40. Buna Andreea ! Folosesc la fiecare masa DELIKAT ! Pentru astazi a-s pregati o varza calita cu carnaciori si caizer si sa-mi invit la masa familia mea .

  41. Buna Andreea! Mama mea foloseste Delikat la aproape toate felurile, si cu gustul asta m am obisnuit ,insa eu am sa gatesc reteta ta de sarmalute impreuna cu o supa de galuste!Multumim Andreea, multumim Delikat!!!Va pup

  42. Cred ca nu e bucutarie romaneasca din care sa lipseasca Delikat-ul. Noi folosim la toate mancarurile pentru ca oricat de multe legume am pune la o mancare, ne place sa simtim si aroma delikatului. Pur si simplu inlocuim sarea cu delikat. Chiar astazi avem de gand sa ne rasfatam cu o fasole in paine, ca tot a fost 1 decembrie. Eu, impreuna cu familia, sarbatorim cu intarziere.

    P.s: iti multumesc pentru toate zilele in care imi schimbi dispozitia 😀

  43. Buna! Sunt mama a doi copii, un băiețel de 1 an si 3 luni si o fetița de 2 ani si 9 luni…supa lor preferata e cea de tăieței si o sa le gătesc cu Delikat cea mai delicioasa supa… Delikat nu lipsește din bucătăria noastră si i-l folosim in toate preparatele… Te pup Andreea!!!

  44. am facut si eu sarmale in weekend, dar dietetice, de pui, fara orez. delikat as pune la curcanul umplut pe care planuiesc sa il fac de revelion.

  45. Buna Andreea! Trebuie sa recunosc ca inca de cand am vazut titlul postarii tale, m-am gandit instantaneu la sarmale. Surpriza si mai mare a fost sa vad ca a fost gand la gand cu bucurie 🙂 si, avand in vedere ca de obicei mama face sarmalele de Craciun, anul acesta mi-as dori sa fiu eu cea care gateste niste sarmale super delicioase cu ajutorul Delikat…si al tau:). Te pup si la cat mai multe postari frumoase!

  46. al meu consort e mofturos la mancare, asa ca as vrea sa l dau gata cu o friptura buna la cuptor. Si cred ca o voi face din carne de porc, macar la sarbatori sa manance “prostii” :))

  47. FOLOSESC DELIKAT LA ORICE MANCARE AS GATI INSA MI-AR PLACEA SA IL FOLOSESC IN MOD SPECIAL LA O SUPA DE ROSII SI SA O SAVUREZ ALATURI DE SOTUL MEU.

  48. Avand in vedere ca vin sarbatorile cu ajutorul Delikat as pregatii pentru sotul si fetita mea Diana de 1 an si 5 luni,orez negreu cu pulpe de curcan la cuptor si preferatele Dianei ciulama de pui si supa crema de mazare.

  49. Daca tot ne-ai dat reteta, chiar as manca niste sarmale cu fratele meu care e plecat in Germania si care, din pacate, nu va petrece sarbatorile de iarna cu noi.

  50. As pregăti niște sărmăluțe și o ciorbita de perișoare și mi-as invita familia la masa sa ne bucuram de o gustare bună și de faptul ca în curând voi fi mămică! (ador sarmalele cu piftie)

  51. Bună Andreea, as pregăti niște sărmăluțe cu piftie și o ciorbita de perișoare și mi-as invita familia la masa sa ne bucuram de o gustare buna,de spiritul sărbătorilor de iarna și de bucuria ca în curând voi deveni mamica!

  52. acum ca vin sarbatorile,cu pasi repezi,Delikat imi e de mare ajutor in prepararea mancarurilor traditionale,sarmalute,fruptura,salata beof,ciorbite,pe care le savurez cu familia,prieteni si cu toti cei dragi.Sarbatori Fericite tuturor!

  53. Buna Andreea!! Avand in vedere ca vin sarbatorile de iarna, o sa pregatesc o varianta greceasca a preparatului Lasagna care se numeste Παστίτσιο(pastitsio) si bineinteles o sa adaug si Delikat care nu lipseste din preparatele mele!! Te pup :*

  54. Andreea, Delikat mi-ar fi un ajutor de nadejde pentru acelasi fel de mancare preparat de tine. Nu doar ca as gati impreuna cu mama niste sarmalute, rumenite apoi la cuptor, dar le-as savura cu toata familia. Si nu suntem putini!

  55. Folosesc regular Delikat. Nu stii ce s-ar face mancarea mea fara el. Urmatorul meniu: ciorba de perisoare, pulpe pui garnisite cu orez si masline…

  56. Buna Andreea,
    Am in plan cu ajutorul Delikat sa pregatesc o lasagna sau niste paste bune bune 😀 bineinteles o sa le savurez cu familia si prietenii. De abia astept sarbatorile 🙂 pupici

  57. Buna!
    Mi-ar placea sa gatesc impreuna cu mama mea, ca apoi sa-l savuram impreuna cu toata familia un bors acru de pasare, cu taitei de casa, leustean verde si bineinteles Delikat. Imi este dor sa gatesc impreuna cu ea. 🙂

  58. Folosesc in mod regulat toata gama de produse Delikat,astazi il voi folosi la o supa greceasca de pui si la ficatei cu orez si legume 🙂

  59. Gatesc aproape fiecare mancare cu Delikat, dar mi-ar placea sa gatesc pentru familia mea de Craciun sarmalute si ciorba de perisoare cu Delikat.

  60. Cu ajutorul lui Delikat voi gati preparatele pentru masa de Craciun pe care le voi servi alaturi de familia mea!!

  61. Buna Andreea! Ceea ce si vreau sa gatesc chiar azi este o supa si o tocanita de pui la care o sa adaug desigur mult-folofitul Delikat 🙂 masa o voi servi impreuna cu iubitul meu. Pupici

  62. cu Delikat voi gati un pui la cuptor cu cartofi nature, si salata de sfecla rosie cu hrean si chimen, un preparat pe care il voi servi alaturi de familie si viitorul meu sot :*

  63. Eu mi-as rasfata sotia insarcinata cu copanele sau piept de pui si cartofi copti cu legume mexicane…intotdeauna o mancare delicata cu ajutorul lui Delikat…Recunosc, fara ajutorul soacrei n -as reusi. Legat de prajituri, ne am gandit la eclere si cornete

  64. Pot sa iti spun ce am preparat deja: zacusca pt iarna cu Delikat (dar nu spune nimanui secretul meu, lasa-i sa se chinuie sa o faca cel putin la fel de buna ca a mea :p), iar pe asta poate o impart cu voi doi, ca imi sunteti dragi :)). Si dupa ce am vazut pozele tale nu am decat sa merg in beci si sa scot varza pt sarmale, dar din pui cu sunca afumata, pe care le impart cu jumatatea si cu bunicii, baby boy mai are ceva de asteptat.

  65. Ca tot vine vorba de sarmale si nu pot sa zic ca nu imi este pofta, vreau sa gatesc sarmale cu Delikat, iar pentru ca pofta e mare, indata voi merge sa le prepar.

  66. :)) esti simpatica foc… orice preparat devine delicios cu Delikat..eu aleg sarmalutele de Craciun cu care sa incant papilele gustative ale parintilor. (si nu te copiez, dar chiar sarmalute vreau de CraciuN!)

  67. Mi ar plăcea sa gătesc pentru familia mea chifteluțe în sos dându le o savoare deosebita cu Delikat.

  68. Mi-ar placea,cu sprijinul Delikat, sa pun suflet intr-un platou cu sarmale moldovenesti. As fi incantata sa le ofer aceasta bucurie membrilor familiei si,mai ales,mamei mele. Vreau ca acest fel traditional,pregatit de mine, sa fie ca o rasplata pentru toate eforturile ei de pana acum. Am 18 ani, prietenul meu cocheteaza cu bucataria si ar fi o surpriza si pentru el, avand in vedere ca am pus scoala pe primul plan si nu prea am dispus de timp petrecut cu mama in bucatarie. Sper sa ii pot surprinde cu abilitatile mele, cu talentul mostenit de la mama si de la bunica, si,desigur , cu ajutorul Delikat.

  69. Mi-as dori sa incerc sa gatesc si eu sarmalute, sunt la inceput de drum si nu am facut niciodata si pe care mi-as dori sa le savurez cu iubitul meu. Cu siguranta cu Delikat o sa iasa delicioase 😀

  70. Tatal meu mi.a primis ca o sa ne gateasca un iepure la cuptor. Evident ca fara Delikat nu se poate!! Cu siguranta ca masa o voi lua impreuna cu ai mei si cu iubitul meu.

  71. As vrea sa gatesc o supa de pui, asa cum numai mama m-a invatat, alaturi de prietenul meu.

  72. As gati chifteluțe de porc cu sos de roșii, ca tot mi-e pofta zilele astea, dar nu ma încumet la asa o munca de prajit chiftele 😛
    As servi mâncaricaă cu soțul meu.

  73. o friptura de pui mi-ar placea sa gatesc cu ajutorul delikat pe care sa o savuram intreaga familie

  74. Asi dori sa incerc reteta ta de sarmale si sa o savurez alaturi de iubitul meu sot!

  75. de Craciun mi-am propus sa imi impresionez familia , logodnicul si viitorii socrii cu un pui la cuptor “nins” cu toate mirodeniile, in special Delikat care este nelipsit din mancaruri, alaturi de o garnitura formata din cartofi aurii si morcovi plus o salata de sfecla .

  76. As face niște sarmalute moldovenesti si o ciorba radauteana ca la mama acasă si le-as savura împreuna cu familia!Sa avem pofta,zic!

  77. Buna Andreea. Bine ca am intrat pe blog ca asa pofta mare mi-ai facut de niste sarmalute incat cred ca ma voi apuca sa fac si eu. Desi am doar 22 de ani sunt foarte pasionata de mancaruri si de retete noi, de cat mai multe feluri. Cred ca de sarbatori o sa vorbesc cu mama ca la retetele pe care ea le pregateste in fiecare an sa foloseasca delikat daca inca nu si l-a procurat si pe care le savuram in familie.. Eu cred ca o sa il folosesc la toate retetele la care o sa se poata folosi.
    Desigur ca il voi folosi si astazi la sarmalute pt ca nu pot sa rezist sa nu fac si eu si sper sa imi iasa la fel de delicioase cum ti-au iesit si tie.
    Si vreau sa iti zic un secret……. in cateva zile ii voi face o surpriza prietenului meu si ii voi pregati o cina romantica unde vreau sa ii pregatesc niste rulouri din carne la cuptor pe care am invatat sa le pregatesc de la mama mea si care sunt delicioase. Cu siguranta voi folosi delikat. si sper sa fie o seara reusita si sa savuram preparatul. Insa sper sa imi iasa..:))Te pup

  78. Piept de pui cu rucola si branza de capra. Pentru acest preparat, ai nevoie de: ardei gras rosu (2 bucati), bacon (200 g), piept de pui (600 g), rucola (200g), ulei de masline (4lg), vin alb (3 linguri), branza de capra (200g) si ingredientul minune: Delikat Gaina (1 lingurita)

    Pieptul de pui se spala, se usuca cu un prosop de hartie si se taie in 4 bucati, pe care le aplatizam apoi cu un ciocan de snitele. Separat, amestecam Gaina cu uleiul si vinul. Cu acest amestec ungem pieptul de pui pregatit anterior.

    Ardeiul gras se pune la copt in cuptor intr-o folie de aluminiu la 200˚C pentru 20 de minute. Apoi, se lasa la racit, se curate se coaja si seminte si se taie in forma dreptunghiulara.

    Pe fiecare bucata de piept de pui condimentat se asaza cate o folie de branza de capra, o felie de ardei si putina rucola. Se ruleaza si se imbraca in bacon, apoi se pun pe hartie de copt in tava la cuptor. Il poti servi cald cu diverse garnituri. Se stie ca ca doar o ligurinta poate face minuni pentru un pui la cuptor, cartofi gratinati sau aripioare condimentate. Mi-ar place o masa mare de sarbatorile de iarna alaturi de familie, cu parintii, bunicii, fratii si nepotei mei

  79. Buna Andreea,
    Arata foarte frumos preparatul tau. Ce vreau sa spun, este ca eu niciodata nu voi putea folosi Delikat ( uite aici un reportaj facut la PRO TV: http://stirileprotv.ro/stiri/romania-te-iubesc/romania-te-iubesc-umami-al-cincelea-gust-periculos-de-bun.html).
    In afara monoglutamatului de sodiu mai exista sare..multaaa, foarte multa.
    Nu scriu mai mult, nu sunt extremista, sunt constienta ca exista in mare parte cam in toate produsele de pe piata, insa pentru sanatatea mea mentala, trebuia sa imi spun parerea:).

    O zi frumoasa

  80. Bună Andreea! Noi folosim delikat la toate preparatele, acum l-aș folosi la sarmale, ciorba de perișoare, pulpe la cuptor și as savura împreună cu iubitul meu care nu l-am mai văzut de 6 luni :(, și probabil as folosi și la. Alte preparate ca lista e lunga cu poftele care le are :)), în special la cele tradiționale

  81. Buna Andreea. Ma bucur ca ai facut acest concurs si ca ne-ai dat si noua sansa sa ne exprimam “dorintele”. Eu chiar as vrea sa incerc reteta ta. Pe 23 decembrie se intoarce sotul meu din strainatate si mare bucurie i-as face cu sarmalutele, tinand cont ca acolo nu a avut posibilitate sa manance sau sa isi pregateasca singur. Si cu siguranta voi folosi delikat la sarmalute, intocmai asa cere reteta si fara el sigur s-ar simti. Nici nu trebuie spus ca gatim tot timpul cu delikat, asa procedeaza toata lumea. Sarbatori cu bucurii la toti si sa auzim de bine! Toate bune.

  82. Pentru ca ma pregatesc de sarbatori…tin o mica dieta si as dori sa pregatesc o supa de legume (fara cartofi si taietei), bineinteles condimentata cu Delikat pt un gust mai bun :). Doresc sa o mananc cu sora mea.

  83. As vrea sa gatesc o tava de cartofi la cuptor plus carne de pui, exact asa cum reusea mama sa faca de fiecare data: impecabile si nemaipomenit de gustoase. Si le-as manca singura! Bine, bine… ma indur de si iubitul meu si-i dau cateva bucatele 😀

  84. Folosesc Delikat la supele fierbinti de pui care merg de minune in zilele friguroase. Supa se mananca impreuna cu toti cei dragi. 🙂

  85. Eu as pregati pulpe de pui la tava cu garnitura de orez salbatic si salata de ardei copti cu otet balsamic aromatizat cu usturoi.As servi bunatatea asta cu sotul si fiica mea.

  86. ar fii buna o ciorbita de porc acrita cu zeama de varza si bineinteles condimentata cu delikat,pe care sa o mananc cu sotul si copiii mei 😉

  87. Buna Andreea.Imi plac retetele tale si acest condimentatat de mult Delikat,incat mi-am invatat si fiica.Este in diverse sortimente,in loc de sare presaram delikat ,o aroma atat de unica in pireuri ,pe cartofiori natur ,pe carnita abea scoase din cuptor,nu mai spun de friptura de porc ,supica cu mult mocov,ciobita cum spune printesa mea.
    Noi fiind acasa mai des ,ca are decat 1 anisor si 8 lunisoare facem impreuna ,mai papam morcov separat ,dar nu uitam de delikat .
    Tati este in deplasare si ne intalnim la sfarsitul weekend-ului ,facem mancare aperitiv,felul 1 ,felul 2 desert o distractie pe noi <3 , si apoi ne imbracam ca doua printese sa-l asteptam pe tati.Este mai rau decat Mos Craciun …care vine o data pe an,el vine la fiecare saptamana cu dulciuri si cadouri .Iubim pe tati ,iubim Delikat-ul .O seara buna si atata bucurie sa aveti si voi,cum suntem noi.Pupici de la mine si fetita mea Andrada Maria.

  88. Tocmai ce am gatit niste paste cu sos minunate , pe care le voi manca impreuna cu sotul si fetita noastra de 6ani .

  89. Cu Deli-kat as gati ca deobicei,o ciorbita cu taitei de casa bineinteles cu pasare de tara si un pilaf cu copanele prajite cu salata de varza!Yami,o bunatate!Nu conteaza ce mancarica gatim,atat timp cat oferim un plus de savoare cu Deli-kat!Apropo,Andreea sarmalutele tale arata delicios! (Y) :* 🙂

  90. Buna, Andreea! Sarmalele tale arata bestial, chiar mi s-a facut pofta dupa ce am văzut pozele, desi nu sunt cea mai mare fana a lor. Ca sa raspund la întrebarea concursului, consider ca luna Decembrie este luna care trebuie petrecuta cat mai aproape de familie, asa ca mi-ar plăcea sa le fac o bucurie parintilor mei atunci când ajung acasa de la serviciu si sa le gătesc tocanita de vita, alături de Delikat, bineînțeles si cu siguranta nu as uita de catevo cana de vin fiert.

  91. buna Andreea,mi-as dori sa fac un bors de fasole in care sa folosesc bors magic de la delikat,si sa il mananc alaturi de bunica mea

  92. Eu pun Delikat la aproape toate retetele dar Craciunul acesta as vrea sa mananc sarmalute cu nepotelul meu care are trei anisori si de Craciun o sa il vad pentru prima data.

  93. Buna Andreea!Eu as folosi Delikat,pentru o ciorbita de perisoare sanatoasa cu bors de casa si pentru felul doi un pilaf cu pasare de tara,bineinteles cu ingredientul special Delikat!Pot spune ca folosesc Delikat,pt orice fel de mancare si sunt foarte multumit de savoarea speciala pe care o ofera mancarii,mie imi Place sa-l numesc “micul meu secret”!Apropo sarmalutele tale arata delicios,se vede ca esti o foarte buna gospodina! 🙂 :*

  94. Buna,Andreea EU as gati legume la cuptor si piept de pui,toate asezonate cu Delikat si as servi cu aceste delicii familiuta mea-sotul si cei trei copilasi.Pentru ei gatesc mereu cu Delikat si cu multa dragoste.Multumim Andreea ptr toate sfaturile

  95. sincer sa va spun mai sunt cateva zile si vine sotul acasa dupa o perioada foarte lunga de timp si o sa_i gatesc mancarea lui favorita si anume iepuras la cuptor ,bineinteles cu ajutorul lui delikat si o sa savuram impreuna cu fetita noastra de 1 an si jumatate 😀

  96. buna Andreea :* imi doresc foarte tare sa fiu eu castigoare , deoarece ar fi o bucurie imensa .In aceasta luna minunata gatesc mult si mi`ar fi de folos aceste pachete cu Delikat pentru ca ar da o minunata savoare atat mancarurilor cat si intregii case ..te pup Andreea :*

    1. draga Andreea imi doresc foarte tare sa castig si sa folosesc Delikat`ul pentru a gati niste sarmalute delicioase , o ciorbita de burta si o friptura aromata pe care sa le savurez impreuna cu familia mea .. te pup si astept nerabdatoare finalul concursului

  97. Draga Andreea,

    Ca proaspata…nefasta ce sunt, ma pricep sa gatesc cu o carte de bucate alaturi. Am gasit o reteta yummy, yummy cu peste stropit cu lamaie, prajit apoi putin si condimentat cu Delikat si pus la cuptor, dar nu inainte de a faramita niste boabe de piper peste el. E delicios! Cel putin proaspatul meu sot asa declara 🙂

  98. Pai, as vrea sa gatesc ceva mai deosebit pt masa de Craciun, pt toata familia. Nu stiu exact ce, dar ma mai documentez!:) O rulada de carne, o friptura impanata, astept sugestii! 🙂

  99. As folosi cu drag Delikat pentru a da savoare unei ciorbe radautene, pe care o voi pregati pentru cei dragi care sunt departe.

  100. Buna draga mea, Andreea ! Mi-as dori sa faco ciorba Radautena la care sa adaug Delikat pentru un gust si o savoare de nedescris si as mai adauga si o fripturica la cuptor cu sos de vin alb .La masa l’as invita pe tata pe care nu l’am mai vazut de vreo 5 ani si pe mami !

  101. Cu Delikat gatesc orice.Imi place foarte mult gustul de legume ce il ofera mancarurilor.Pentru masa de Craciun mi-as dori sa gatesc cateva preparate traditionale cu vegeta preferata a mamei mele.Sa fie cadoul meu pentru ea…

  102. Nu am gatit niciodata rata cu varza, o lauda toata lumea in jurul meu si cred ca ar fi interesant sa apara in meniu la Craciun. Iar cu Delikat ar fi si mai buna. M-as bucura de acest preparat alaturi de sotul meu, Lucian.

    Multumim!

  103. eu as vrea sa gatesc sarmalute, si as vrea sa stau la masa alaturi de iubitul si familia mea

  104. Hmmm nu am gaiti niciodata sarmale dar parca ar incerca reteta ta si le-as savura cu sotul meu. I-as face o surpriza :))

  105. As folosi Delikat la toate bunătățurile de sărbători,mai puțin pe parte de chestii dulci.Imi imaginez deja o ciorba aburindă de pui cu smântână pe care aş savura-o cu intreaga familie..dar până atunci imi pun pofta in cui si inghit in sec 🙂

  106. Aș face niște sărmăluțe fără carne, deci cu ciuperci. ^_^ La noi în familie s-a renunțat complet la carne, din motive de sănătate și regim, așa că reinventăm bucătăria tradițională înlocuind carnea cu absolut orice vine la îndemână și e gustos. Așa că, dacă tot carne nu-i, condimente să fie, pentru gust. 😀 Și, evident, aș împarte cu ai mei. Crăciunul îl fac cu părinții de când mă știu.

  107. Hmm.. tare mi-e pofta de o portie de sarmale cu multe ciuperci, sa le impart cu familia.

  108. Eu personal,am Delikat Legume mereu in casa(si din cand in cand alternam cu cel de pui) si da un gust ciorbelor,dumnezeiesc,chit ca-i de perioare,pui,zarzavat sau de vacuta..

  109. Eu folosesc Delikat cam la toate mancarurile, chiar si la cartofii prajiti si le da un gust extraordinar (acest mic truc l-am invatat de la bunica sotului). Acum as folosi Delikat pentru un pilaf cu pui pe care imi doresc sa-l savurez impreuna cu sotul si cu parintii.

  110. Asi gati cu delikat o ciorbita de perisoare cu bors magic si asi savurao cu copii mei si sotu meu plecat de 7 luni in alta ta

  111. Niciodata nu gatesc daca nu am delikat!!!!! Clar!!!!! La sarmalute, tocanite absolut in orike mancarica da un gust extraordinar!!! Sarmalute ciorbita de burta si o fripturica bunaaaa alaturi de fetita mea si sotul meu!savoare si multumire

  112. As folosi Delikat in ciorba intrucat consider ca acest condimentat ii da o savoare aparte.De surpriza mea culinara se va bucura familia mea,care este un mare fan al preparatelor mele si ,desigur,mare fan Delikat.

  113. Mi-ar placea sa iau masa cu cei mai buni prieteni iar mancarea pregatita cu Delikat sa fie ciorba de legume si plachie de peste

  114. Niste sărmăluțe bune bune as găti cu Delikat! Nu de alta, dar trebuie trimise la pachet in Canada, celei mai bune prietene, care moare de poftă la ceva autentic 😀

  115. Buna Andreea !!

    De mica, mi-a placut sa ma joc cu sora mea de-a emisiunea “Reteta de Acasa”. Rememorez cu multa, multa nostalgie acei ani si tare mi-ar place sa ii fac o surpriza. Cand va veni acasa de la facultate, o voi surprinde cu ingredientele puse pe masa, la fel ca atunci cand ne jucam de-a “emisiunea” si vom aroma cu Delikat o tocanita de pui si un bors de cartofi. Ar fi minumat sa putem servi aceste bucate alaturi de familia noastra, dar nu stiu daca va fi posibil..
    Este adevarat, eu sunt mai mult ajutor de bucatar si comentator, dar promit ca intr-o zi voi incerca sa ii gatesc si eu singura.
    In copilarie, noi eram AS la budinca, oua fierte si sandwichuri vesele. Acum ne-am experimentat si reusim sa facem si fursecuri !

    Andreea, iti doresc o viata sanatoasa, frumoasa si implinita alaturi de cei dragi !!!
    Sa avem sanatate, restul vine de la sine!!

  116. As folosi Delikat la prepararea unei paella pe care s-o servesc la cina impreuna cu sotul meu.

  117. As găti sarmalute , o supa buuuna de găină,ciorba….cred ca delikat -ul da un gust minunat oricărei mancari.. e nelipsit din bucătărie….As vrea sa mănânc în familie tot ce se poate găti de sărbători… 🙂

  118. Voi folosi Delikat pentru toate mancarurile pe care le voi pregati impreuna cu fetele mele la Craciun! Vom face sarmale, racituri, supa de gaina si multe altele. 🙂

  119. Cu Delikat as gati un ostropel de pui pe care l-as manca impreuna cu iubitul meu.

  120. Mi-as dori sa ii pregatesc o cina speciala iubitului meu, ceva ce ii place in mod deosebit, rata la cuptor cu portocala! 🙂

  121. cu delikat as gati pentru parintii mei o ciorbita de burta. avand in vedere ca m-am maritata de 7 ani,cand nu stiam sa gatesc, si nu am mai fost pe acasa de 5 ani,cred ca ar avea o foarte mare surpriza cand ar vedea ca am invatat sa gatesc.

  122. Mi-ar placea sa prepar sarmalute cu Delikat si sa le impart cu toata familia, in special cu bunicii!

  123. Carnea de pui este preferata meu, insa in ultimele luni am cam incetat sa mananc pui de pe piata [din cauza hormonilor pe care-i contin nu-mi fac bine tenului] … Insa, o data pe luna, cel mult, un pui la cuptor cu garnitura de cartofi sau legume in compania familiei si iubitului … Yum yum! 😀 Numa’ bun. ^_^

  124. Am folosit Delikat pentru musaca de vinete cu carne, dar abia astept sa fac si eu sarmale de Craciun si gulas pentru baieti. Sarbatori fericite!

  125. As folosi delikat la un pui umplut cu ficat ,la o tocanita super gustoasa de ciuperci si binenteles la sarmalute pe care mi’as dori din suflet sa le savurez alaturi de familia mea.

  126. Buna Andreea! Eu gatesc multe mancaruri cu delikat…ciorbe si supe , tocănițe , sarmale si multe altele…si bineînțeles mananc cu iubitul si familia mea…te pup

  127. Buna Andreea! Eu as gati o cuorba de perisoare , sarmalute , cartofi la cuptor cu pui chiar si tocanite cu delikat..bineînțeles as manca cu iubitul si familia! Te pup

  128. buna!Eu as gati o friptura la cuptor pe care as servi-o alaturi de un vin bun impreuna cu iubitul meu

  129. Buna Andreea! Mi-ar placea sa gatesc cu delikat o ciorba de perisoare si o mancare de varza cu afumatura, pentru ca sunt preferate de fratele meu si pe care le-as savura alaturi de acesta. Pentru a imi simti mai aproape fratele de fiecare data cand voi gati cu delikat.

  130. Buna Andreea. As vrea sa pregatesc o “ciorba radauteana” si deasemeni sarmalule si de ce nu o fripturica!!! Si as dori sa impart bucuriile cu cei din familie dar si unii din vecini care nu-si pot permite! 🙂

  131. Buna! As vrea sa gatesc cu delikat ostropel de pui. Preferabil ca puiul sa fie de tara, pentru a da savoare preparatului. As savura asta, impreuna cu familia, pentru a petrece o zi de duminica splendida!

  132. Buna. As folosi delikat pentru a gati sarmalute pentru parintii mei si ciorba de vacuta pentru prietenul meu.

  133. Toata viata ei , bunica a gatit pentru familia noastra!
    Acum a sosit si randul meu sa ii pregatesc niste sarmalute care sper sa se ridice la nivelul celor gatite de ea!

    1. Din pacate raspunsul tau a venit prea tarziu. regulamentul prevede inscrierea in concurs pana pe 13.12.2014 ora 23:59. Imi pare rau!

  134. As face o tochitura delicioasaaaa, cu mamaliguta, ou prajit deasupra si branzica rasa si as savura preparatul delicious cu familia !!!!

  135. Mancarea mea preferata sunt sarmale cu mamalicuta si smantana, as vrea sa le pregatesc eu singura pentru prima oara!

  136. Mi-ar placea sa pregatesc o tochitura cu mamaliga si cu gogosari la otet si sa o savurez cu familia.

  137. Mie imi place Delikat in omeletaaa…cu cateva legume iese delicioasa!!! As manca o omleta cu legume si Delikat alaturi de sotul meu,seara, dupa baita fetitei noastre de 4 luni jumate.Gatita de el,binenteles 😉

Trimite comentariul tău

Your email address will not be published. Required fields are marked *