Rețetă chifteluțe la cuptor

Înainte de toate, te avertizez că această rețetă este una ”de dulce”.

Și fiindcă suntem în postul Sfintei Marii, decât să stricam prietenia și să-ți pară rău mai apoi, mai bine nu da scroll down.

………………………………………………..

…………………………………………………………

………………………………………………………………….

…………………………………………………………………………..

……………………………………………………………………………………

…………………………………………………………………………………………….

……………………………………………………………………………………………………..

………………………………………………………………………………………………………………

De foame, dar mai ales de poftă, pentru duminică la prânz am gătit un preparat tradițional românesc.

Am ales o reteță rustică, din popor, care îmi aduce aminte de mesele de altă dată: CHIFTELUȚE la cuptor.

Andreea Ibacka - chiftele 02

O mâncare ușor de realizat, care păstrează gustul delicios al chifteluțelor făcute ”ca la mama acasă”, cu toate că este preparată fără ulei și fără pic de prăjeală.

INGREDIENTE:

  • carne tocată (600 grame, amestec de vită și porc);
  • ceapă (1 bucată, tocată mărunt);
  • verdeață (3 legături, eu am ales un amestec de mărar și pătrunjel);
  • usturoi (1/2 căpățână, tocată mărunt);
  • ouă (2 bucăți, se bat bine înainte de a le amesteca cu restul ingredientelor);
  • pâine (3 felii, inmuiate în apă și apoi stoarse în mână);
  • sare și piper (după gust);
  • hârtie de copt.

Andreea Ibacka - chiftele 01

1). Se amestecă ingredientele (toate în același timp), iar compoziția se modelează în forme de bulgărași.

2). Se lasă cuptorul la încins (timp de 10 minute, la 150 grade Celsius).

3). Tava cuptorului se acoperă cu hârtie de copt, iar chifteluțele se aliniază pe aceasta, organizate ca la careu.

Andreea Ibacka - chiftele 03

3). Chifteluțele se lasă la copt, circa 20 de minute pe fiecare parte.

Andreea Ibacka - chiftele 04

4). Se servesc după bunul plac. Cu sau fără sos, cu garnitură de orez, cartofi sau legume.

Andreea Ibacka - chiftele 05

Pofta bună!

  • Share pe Facebook
  • Google+
  • Twitter
8 comentarii despre "Rețetă chifteluțe la cuptor"
  1. Arata tare bine.
    Am facut si eu saptamanile trecute pentru prima data la cuptor si au iesit dementiale.
    Eu nu pun ceapa, dar mai adaug morcov dat pe razatoarea mica si cartof dat pe razatoarea mica si apoi stors bine.
    Pofta mareeeee

    1. Pai de ce nu pui ceapa ? Ceapa da cel mai bun gust in general !

  2. Eu nu stiam ca pot fi si coapte. Ce bine ca am aflat! 😀 Evitam tot timpul sa mananc chiftelute tocmai pentru ca voiam sa evit prajeala. Oare merg facute la cuptor si cele de dovlecei??

  3. Chiar m-am privat pana acum de placerea de a manca chiftele tocmai din cauza ca era ca dupa razboi in bucatarie dupa ce terminam. Mersi

  4. Daca la bagi la cuptor pe un pat de legume ( vinete, cartofi, dovlecei, fasole verde), ies muuuuuult mai bune, nu sunt nici arse pe la colturi ca astea din poza si se fac odata cu garnitura, 2in1 in maxim 1h 🙂

Trimite comentariul tău

Your email address will not be published.