Supa crema de legume, te rog!

Supa crema de legume 21Are al meu o vorba: zice c-o sa mor sanatoasa, cu asa obiceiuri stranii ce am

Obiceiuri dintr-astea laudabile, desigur, indiferent de bascalia lui invidioasa.

Si fiindca unul dintre ele are legatura cu mancarea, astazi iti propun o alta  reteta simplu de facut.

Una pe care se prea poate s-o fi pregatit de zeci de ori pana acum pentru bebelusii din dotare, dar pe care noi, adultii, o consumam mai cu rezerve, data fiind varietatea de optiuni: supa crema de legume.

O varianta ideala pentru un pranz lejer, sarac in calorii si bogat in vitamine si arome.

Un amestec dulceag de telina, pastarnac, ardei gras, morcov, dovlecel si ceapa, asezonat cu condimente din plin si servit pe o ploaie de crutoane aromate.

[Nu, nu m-am lovit cu crutoanele uscate in cap, dar am zis ca daca tot vorbesc despre mancare ar trebui sa incerc si eu limbajul asta rupt din stele pe care-l intalnesc in meniurile carciumilor in care ajung sa mananc.

Meniuri care vorbesc adesea despre ”atingerea de smantana”, ”imbratisarea conopidei” sau ”patul de broccoli pe care se odihneste fermecata bucata de animal mort”]

Ingrediente:

– telina                                      – dovlecel

– pastarnac                             – ceapa

– ardei                                       – condimente, dupa gust (sugestie: sare, piper, oregano, chili)

– morcov                                 – crutoane

Mod de preparare:

Fierbe legumele condimentate timp de aproximativ 1 ora. Cat sa se inmoaie bine, dar sa nu-si piarda vitaminele.

Paseaza-le folosind un blender (poti folosi si un ustensil manual pentru pasare, daca nu te deranjeaza sa-ti incordezi muschii in timpul asta), amesteca-le si apoi subtiaza piureul cu cateva polonice din apa in care ai fiert legumele.

Adu amestecul in punctul de fierbere, adaugand simultan condimente dupa gust.

Serveste supa calda, cu incredere si cu cel putin un pumn de crutoane.

Pofta buna!

  • Share pe Facebook
  • Google+
  • Twitter
13 comentarii despre "Supa crema de legume, te rog!"
  1. Ai o greseala in titlu. Si multumim de reteta si daca stii si una crema, dar mai simandicoasa, de mazare sau altceva poti sa ne-o impartasesti.

    1. Mersi frumos, am remediat.
      Revin si cu alte retete, desigur. Ma gandeam la o crema de branza, una de ceapa sau la una de dovleac cu mere caramelizate.

  2. Este foarte buna supa crema de legume. Mananc de fiecare data cand am ocazia. Este foarte usoara pentru stomacel si, de regula, foarte gustoasa. Merge foarte bine cu niste crutoane. Pofta mare!

  3. Eu as adauga si un cartof… si in loc de ceapa, mai bine praz… 😉 Multumim pt. reteta ! :-*

  4. Mancam si eu cand avea fetita mea 7-8 luni. Faceam prea mult si nu vroiam sa-i dau supa crema de legume facuta cu o zi inainte. Acum are 2 ani si 5 luni si s-a facut o pretentioasa. O sa mai incerc sa-i dau, desi cred ca va fi fara rezultat.

  5. Si eu gatesc mereu supe creme.De legume,de linte,de ciuperci,de mazare..de orice.Le ador efectiv.

    Eu crutoanele le fac din paine mai veche si pisez bine 1-2 catei de usturoi,o lingurita de ulei de masline,busuioc si oregano..si cu toata treaba asta amestec usor cruotanele si le dau la cuptor.
    Doamne ce aroma le daaaa..iooooi!

    1. Suna grozav reteta ta de crutoane. Mi-ai facut pofta numai citind… chiar daca vorbim de o manuta de bucati de paine uscata. Multumesc!

Trimite comentariul tău

Your email address will not be published. Required fields are marked *