Am tot povestit cum sta treaba cu gatitul acasa, dar nu am vorbit pana acum despre mancatul in oras.
Pe mine ma fascineaza meniurile. Asa ca citesc cu rabdare toate ingredientele din paranteza si ma uit atenta la poze.
As face asta cu placere chiar si cu burta plina.
Orice meniu nou e o sursa de inspiratie, iar inainte sa-mi comand mancarea intotdeauna studiez meniul cap-coada. Sa nu-mi scape nimic 🙂
Cand e cazul iau notite in gand si mai arunc cate un ochi si prin farfuriile vecine, poate ma inspira ceva.
De obicei procedura asta dureaza… Nu mai zic daca e vorba de un restaurant cu alt specific decat romanesc.
Din exterior, decizia pare atat de greu de luat, de parca mi-as configura masina, si nu mi-as alege felul de mancare.
Dupa atata lectura si asteptare mi-e si rusine sa comand o apa plata si o salata, asa ca de multe ori ramane mancare sa iau si acasa.
Avantajul e ca de obicei aleg bine. Dupa asa o documentare…
Cu riscul de a exaspera ospatarul si din cand in cand pe cei de la masa, nu ma pot abtine.
Al meu, in schimb, se hotaraste imediat. Uneori nici nu se uita pe meniu. Si apoi se vaita. Tipic.
Tie cat iti ia sa-ti alegi mancarea?
:)) depinde de cat e de alarmanta lupta din stomac…se mai poate astepta sau nu??? :)) De regula, nu ma pripesc..stau si cuget, dar si cand ma pripesc fara rost….stiu clar ca nu imi convine alegerea facuta…si dau vina pe servicile proaste…desi stiu ca nu e asa! 🙂 In concluzie, cand e vorba de mancare…ma auto-contrazic prosteste…si stiu sunt snob si carcait! :)))
..defect profesional!!! 🙂 probabil “al tau” stie 😛
Te inteleg perfect 🙂 cel mai greu mi-a fost in Bulgaria, Veliko Tarnovo. Au acolo un restaurant cu mancare geniala si ieftina. Partea dificila e ca meniul are 40 de pagini!!! Sa vezi atunci cat stai pana citesti din scoarta in scoarta 😀 norocul meu ca si ceilalti co-meseni erau prinsi cu lectura ca altfel faceau foamea pe langa mine :))
Foarte repede. Intotdeauna comand ceva ce nu gatim acasa deloc sau rar
Interesant articol si chiar sugestiv daca stam sa privim si catre sanatate , nu doar catre delicii….De obicei, comand doar ceea ce cunosc, fie am mai mancat fie am auzit de acel fel de mancare, niciodata nu comand ceva ce nu stiu ce e… stiu ca suna cam ciudat, dar de…fiecare cu ciudateniile lui! Cred ca e primul comm pe care il las pe acest blog, spun “cred” deoarece am avut o initiativa cu cateva zile in urma dar nu mi-am vazut comm expus nicaieri…in fine….Ceea ce vreau eu sa mentionez este referitor la tine Andreea, normal, k doar e blogul tau 😀 , ca esti o fire “super ridicatoare de moraluri”, mereu cand arunc o privire pe acest site, brusc devin mai optimista si stiu ca asa e si genul tau , in orice lucru vezi partea buna, asa apari mereu la tv. Niciodata nu ti se vede tristetea. O sa mai las comm-uri, in caz ca asta o sa imi apara si nu o sa aiba acelasi sfarsit tragic ca cel din urma… :)) Te pup si fii in continuare asa!!! I like
Cel mai mult mi-a luat undeva la noi, la munte, nu stiu exact cum se numeste nici restaurantul nici statiunea, dar meniul era genial.
Mi-a luat foarte mult sa descifrez ce scria in el, pentru ca toate dar toate denumirile erau scrise gresit. Citit + ras cam 20 de min pana m-am hotarat 😀
andreea tu faci sala deobicei ? 😀
Depinde de restaurantul la care mergem (ce-i drept nu am iesit de foarte mult timp), dar imi place sa imi aleg din meniu ceva ce cunosc. In schimb, sotul meu meu cum este curios din fire alege de fiecare data ceva nou 🙂
Oricum, rasfoim meniul, discutam despre ce pofte avem si cred ca in 10 minute comandam.:)
O saptamana buna!Pup
Eu de obicei ma decid destul de repede pentru ca imi iau cam aceleasi lucruri mereu: paste, salate, peste, fructe de mare.
Oricum de curand mi-am propus sa imi cumpar lucruri sau haine pe care in mod normal nu le-as purta sau sa comand o mancare care are o combinatie ciudata de ingrediente.Stiu ca poate suna ciudat dar nu stiu :)) asa mi-am propus sa schimb cate ceva.Si nu am ramas dezamagita spre surprinderea mea.
Spre exemplu mie nu imi plac combinatiile de fructe cu mancare sau acru-dulce.Si mi-am luat la restaurant piept de curcan in crusta de migdale umplut cu caise.Mancare facuta de ingeri!Yummy
Poti sa incerci si tu “reteta” mea, nu stii niciodata ce gasesti!
Si eu ma decid repede si iau cam aceleasi chestii.