Zucchini cu mujdei

Fiindca azinoapte pe la 2 mi-am innebunit vecinii cu miros de mancare si am incins si-o sedinta foto cu dovlecei, azi m-am gandit sa-ti recomand un aperitiv.

Zucchini, daca vrem sa fim pomposi. Sau dovlecei pane cu usturoi, pe romaneste.

O specialitate gustoasa si usoara, atat de simplu de facut.

Reteta asta isi propune sa-ti reaminteasca alternativele la deja banalele garnituri de cartofi sau orez, si nu sa-ti puna la incercare priceperea in bucatarie.

Ingrediente:

3 dovlecei, 2 oua, faina, pesmet, usturoi, sare, ulei.

Mod de preparare:

1. Spala dovleceii si feliaza-i de grosimea degetului mic.

2. Pune dovleceii pe gratar si intoarce-i dupa 2-3 minute, sa se rumeneasca bine pe ambele parti.

3. Bate ouale si, intr-o farfurie separata, amesteca faina si pesmetul.

4. Dupa ce ai perpelit dovleceii pe gratar, trece-i prin ou si prin amestecul de faina si pesment.

5. Prajeste dovleceii in ulei.

6. Aseaza dovleceii pe o farfurie si serveste-i impreuna cu mujdei de usturoi (iti recomand varianta clasica, aia cu apa si usturoi pisat).

P.S.: Nu te lua dupa grosimea dovleceilor din poze si feliaza-i mai subtire. Asa o sa fac si eu data viitoare. 🙂

Pofta buna!

 

  • Share pe Facebook
  • Google+
  • Twitter
12 comentarii despre "Zucchini cu mujdei"
  1. Foarte buna ideea de a-i rumeni putin pe gratar.
    Eu stiam ca e o diferenta intre zucchini si dovlecei…

  2. Incearca in ordinea asta : faina,ou,pesmet.O sa vezi de ce..:)
    (poti incerca si cu rondele de vinete,buchetele mici-mici de conopida prefiarta si felii de telina)

  3. In primul rand felicitari pentru reteta! Sa fim realisti ca zucchini si dovleceii nu sunt acelasi produs (pe langa diferenta de culoare , putin forma si gustul difera). Ai folosit in titlu cuvantul zucchini iar in descrierea retetei cat si poze dovleceii??? Iti mai trebuie putina atentia ala ce postezi..

    1. Multumesc! Pentru info si pentru aprecieri. Asa e, puteam folosi alt titlu. Totusi, nu-i blog de cooking si nici nu-mi propun sa prezint un meniu de restaurant. Sincer, retetele mele sunt incercarile simple ale unui gospodine care gateste gustos cu ce are prin casa.

Trimite comentariul tău

Your email address will not be published. Required fields are marked *