Cand vine vorba de gatit, ne cam ferim sa alegem carnea de vita. Si asta pentru ca prepararea vitei dureaza destul de mult.
Dar daca aveti o dupa-amiaza libera in casa si va apucati de gatit din timp, asteptarea merita din plin!
Eu am cumparat rasol de vita, fara pic de grasime. Am feliat-o subtire, am batut-o si am condimentat-o bine.
Apoi am pus-o in tava si am adaugat ceapa alba taiata marunt si morcovi taiati fasii subtiri – obtinute cu decojitorul de legumele.
Am adaugat 1 litru de suc de rosii, jumatate de sticla de vin rosu dulce si condimente dupa gust.
Am lasat-o la cuptor, la 150 grade, timp de 5-6 ore. E bine sa verificati tava din ora in ora si sa completati cu apa, daca este nevoie. Carnea trebuie acoperita de sos in permanenta.
Cand am servit-o era atat de frageda incat n-a fost nevoie s-o tai cu cutitul.
Garnitura: orez cu legume, piure sau cartofi la cuptor – ii puteti pune la facut in sosul tomat.
Pofta buna!
Wow! Arata delicios si suna si mai delicios!
Mi-ai facut poftaaa! 😀
Este delicios, pe cuvant de onoare 🙂
Te cred, te cred. Tocmai de asta o sa incerc intr-o zi! 🙂
Ador carnea de vita mai mult decat orice carne indiferent cum este gatita.Si ca sa nu stau ore intregi asteptand sa fiarba folosesc mai intai oala sub presiune.Fierbe mult mai repede , max o ora si jumatate dupa care o scot si o bag in cuptor.
Nu am oala sub presiune, dar am mai auzit smecheria asta. Daca e si sanatos o sa incerc si eu. Mersi!
eu auzisem la un bucatar renumit de la noi,prin intermediul unei emisiuni despre gatit,si spunea:carnea de vita nu se bate,acum na…poate depinde de reteta.arata foarte bine,cu toate ca 6 ore mi se pare exagerat de mult,faci un porc la rotisor in 6 ore.felicitari ca esti bucatareasa si gospodina,printre cele putine persoane publice care gatesc si stiu sa gateasca,bravo
Se prea poate. Eu nu gatesc dupa reguli si retete scrise. Momentan o fac din pasiune, dupa instinct. Poate la un moment dat o sa fac si niste cursuri si o sa-mi cumpar carti de retete…
Dupa ce pui carnea la cuptor nu trebuie decat sa verifici din cand in cand sa nu scada prea mult sosul. Nu stai la bucatarie mot, iti vezi linistita de program. Doar sa nu pleci de acasa.
Multumesc frumos!
:)) Ai avut ceva timp la dispozitie. Arata delicios. Eu o las in cuptor cam 2 ore si adaug din cand in cand vin.
Cred ca nu m-am facut inteleasa. Munca se cam termina cand bagi mancarea la cuptor. Ulterior mi-am vazut linistita de programul meu timp de 6 ore. Acasa.
Mersi frumos!
Aaa… 🙂 Atunci e perfect!
Mmm, bun,bun…
Pana acum m-am incumetat sa gatesc vita doar in ciorba, dar la cum arata ce-ai pregatit… in 6 ore n-ati lesinat pe langa cuptor de pofta? :)) Arata bine si am pus-o prima pe lista, dupa puiul de zilele trecute:). Multumim ca impartasesti cu noi si ne dai idei. Un week-end minunat sa ai!
La mancarurile astea care dureaza secretul e sa te apuci de gatit cand esti satul.
Vita o prepari la pranz pentru seara, nu daca mori de foame. De mirosit, miroase in toata casa… e greu sa nu poftesti daca iti e si foame.
Ma bucur ca ti-au placut ideile mele! Multumesc, la fel!
Super…abia astept sa incerc si aceasta reteta…multumesc pt reteta de degetele de pui…sosul acela cu suc de lamaie si usturoi a facut toti banii!!!! O saptamana usoara!!!!
Ma bucur ca ti-a placut! 😛
Nu-s vreo experta, dar gatesc cu drag. Si va scriu la fel…
Si mie imi place sa gatesc cu cuptorul…fac repede ingredientele le ameste si le “arunc” in cuptor, apoi imi vad de treaba mea. 😀
Oricum, arata super! Cred ca merge si o mamaliguta 😉
Multumesc Andreea pentru reteta. Am pregatit-o azi si a iesit super. Am pus si doi ardei rosii capia peste toata combinatia, 5 ore la cuptor asa cum ai spus tu, la 150 grade. Rezultatul minunat si m-am bucurat mult, avand in vedere ca e prima oara cand gatesc vita la cuptor, si cu vin 🙂
Sa-ti fie de bine, cu mare drag. Ma bucur ca te-ai intors cu feedback.