Penne cu ciuperci, rosii cherry, prosciutto si pesto

Am pregatit ieri niste paste pe care le-am savurat pe nerasuflate si am zis ca e pacat sa nu va arat si voua.
Poate gatiti in weekend.

Ingrediente:
penne, ciuperci proaspete, rosii cherry, ulei de floarea soarelui, sare, condimente, prosciutto, parmezan

Pentru sosul pesto:
busuioc proaspat, usturoi, ulei de masline, parmezan

Fierbeti la foc mediu pennele – sau felul vostru preferat de paste – in apa cu sare si un strop de ulei, pentru a nu se lipi.

Sfatul meu este sa preparati pastele “al dente” si sa nu le fierbeti in exces. În felul asta, pastele devin o masă mai ușoară, fiindcă nu eliberează tot amidonul si nici nu se inmoaie prea tare, capatand consistenta unui terci la amestecul cu sosul.

Pentru efectul “al dente” scadeti timpul de fierbere inscris pe ambalaj cu aproximativ 15-20%.

Sosul pesto se poate prepara foarte usor in casa, mai ales daca aveti un blender la indemana. Daca nu, taiati busuiocul marunt, pisati usturoiul, radeti putin parmezan si adaugati o lingura de ulei de masline. Amestecati totul pana se formeaza o pasta.

Apoi puneti la calit intr-o tigaie rosiile si ciupercile taiate si un strop de ulei de floarea soarelui. Iar cand sunt gata rumenite, adaugati condimente, pastele fierte, sosul pesto si fasiile de prosciutto (care nu se recomanda prajit). Amestecati timp de maxim 1 minut, presarati putin parmezan ras deasupra si gata reteta, asezati-va la masa.

Pofta buna!

  • Share pe Facebook
  • Google+
  • Twitter
27 comentarii despre "Penne cu ciuperci, rosii cherry, prosciutto si pesto"
  1. Felicitari Andreea! Nu este prima data cand demonstrezi ca esti o gospodina adevarata, o sotie ideala!Felicitari!!!!!

  2. Bravo, m-ai terminat psihic. :))) Arata grozav si se face repede….si gustul cred ca este pe masura.

  3. Arata foarte bine! Momentan incerc sa tin o dieta pana dau cateva kg jos, dar promit ca atunci cand voi ajunge la greutatea dorita am sa le incerc,dar cu mai putin parmezan si fara ulei de floarea soarelui. 😉

  4. superb arata si cred ca si gustul ii pe masura…abea astept sa fac si eu:) te pup andreea si sa sti ca te apreciez foarte mult

  5. treb sa folosesti ulei de masline…………. e ideal ptr paste. italienii nu fol decit ulei de masline la paste.

    1. Ulei de floarea soarelui am folosit doar la prajit (rosii si ciuperci). Uleiul de masline devine toxic daca e prajit.

  6. Da.Foarte bine arata cred ca si la gust este la fel de bun…corect uleiul de masline devine toxic la prajit!mi-ai dat o idee foarte buna chiar ma tot gandeam ce sa gatesc.pofta buna!

  7. draga Andreea te admir foarte mult si mi-a placut ce ai gatit dar cratita aceea era murdara loool ,naspha!!! in rest esti o scumpa :-*

  8. eu nu inteleg de unde ideea asta ca trebuie pus ilei in apa ca sa nu se lipeasca….asa folosesc toti romanii care fac pasta…nu stiu de unde.intreba orice bucatar la un erst cu specific italian si o sa vezi k nu exista asa ceva.eu stau in firenze de ani buuuniii ,am si muncit in restaurant in bucatarie nu in sala si nu exista asa ceva!doar in romania vezi k pune ulei in apa sau trece pasta sub jetul de apa rece ca sa nu se lipeasca sau la pizza margherita gasesti si bucuioc….doar la noi in tara asa ceva

    1. Paula eu sunt din republica Moldova si la fel pun ulei in apa fiarta…nu contiaza ce fierb pste,orez sau raviole…asa esa mai bun si nu se lipeste nimic una de alta

    2. ok…asa este,fiecare gateste cum vrea ,cum se gaseste mai bine si cum ii place.eu spuneam doar ca in italia(tara pastelor)nu se pun ulei in apa pt pasta!acum fiecare face cum vede k ii iese mai bine.si sotul meu pune parmegiano la pasta cu tonno,lucru care nu se face !la pasta cu peste,nu se adauga parmegiano,dar lui ii place si isi pune….ce sa ii fac?deci fiecare gateste cum vrea eu spuneam doar k nu asa fac italieni,unde 80 % din mancare e pasta ! o zi buna va doresc

  9. Ieri am facut si eu si au iesit foarte bune! Multumesc. Trebuie sa ne mai dai din cand in cand retete.. eu una nu prea mai stiam ce sa gatesc.. si nu-mi place sa caut pe site-uri de gatit. 😀

  10. Numai cand ma gandesc la busuiocul ala, nici nu ma intereseaza ca sunt paste si nu ma omor cu pastele. Cred ca e o nebunie imi farfurie. Trebuie incercate!

  11. Buna Andreea!Imi cer scuze daca te deranjez..dar voiam sa te intreb,am vazut in mai multe poze ca te dai cu oja asta..un fe l de laptisor,imi poti spune si mie de la ce firma este te rog?:)

  12. combinatia de pesto cu ciuperci, prosciutto, etc este mortala la propriu (si din pacate aici nu in sens pozitiv). adicatelea, sa ma explic. acest pesto este deja un sos in sine cu un gust bine definit si care se acompaniaza cu parmezan (eventual deasupra pastelor), in nici un caz cu restul ingredientelor.
    se foloseste DOAR unei de masline, chiar si la calit. nu la prajeli indelungate unde ceapa ar putea deveni neagra si nu aurie (de exemplu).
    ma alatur paulei: nu se pune ulei in apa de fierbere a pastelor.
    daca va plac pastele, va sugerez sa va delectati pentru inceput cu cateva retete originale italienesti si sa le respectati cu strictete. nu pentru ca ”da bine”, ci pentru ca exista niscavai trucuri in bucataria italiana, legate de combinarea aromelor, a ingredientelor, etc. locuiesc in italia de multi ani, am vazut, am mancat, mi s-a explicat in multe case cum e treaba cu gatitul. credeam ca e totul ”creativitate dupa ureche”. credeam ca stiu sa gatesc. as, da’ de unde!
    schimband refrenul, complimente pentru blog, simpatic si spumos ca si domnisoara (pardon, doamna:)! tot inainte!

Trimite comentariul tău

Your email address will not be published. Required fields are marked *