Penne arrabiata

Sunt fana incontestabila a pastelor. Asta pentru ca sunt usor si rapid de pregatit, dar si super gustoase. Si exista atatea retete diferite de paste, incat n-ai cum sa te plictisesti sa le mananci.

Dar pentru ca individul crede ca mancarea fara carne nu-i mancare, abia aseara am gatit pentru prima oara paste arrabiata.

Ingrediente:

paste fainoase (eu am folosit penne), sos pentru arrabiata (recunosc, l-am cumparat), usturoi tocat marunt, ardei iute taiat fasii, rosii cherry (jumatati), busuioc proaspat tocat mare, sare, oregano, ulei de masline, parmezan ras

Cum am facut?

Fierbeti pennele “al dente” in apa cu sare si putin ulei (ca sa nu se lipeasca), asa cum va povesteam aici.

Iar intr-o tigaie adanca – la foc mediu – puneti restul de ingrediente (mai putin parmezanul), mestecand continuu pana cand sosul se incalzeste, iar gusturile se omogenizeaza.

Rasturnati pastele fierte peste sos si amestecati timp de 1 minut. Presarati parmezanul ras deasupra. Si gata.

POFTA BUNA!

P.S. 1. Sosul pentru arrabiata se gaseste la supermarket, in apropierea pastelor fainoase. Asta daca n-ai timp sa-l prepari in casa. Contine rosii in bulion, boia de ardei iute, ulei de masline si usturoi tocat.

2. Pennele arrabiata sunt o mancare picanta. Daca nu esti fanul/ fana “mancarurilor hot”, poti sa elimini ardeiul iute din compozitie. Sosul din borcan nu e foarte spicy.

3. Daca si tu esti carnivor convins la sfarsit poti sa adaugi si cateva fasii de prosciutto crudo.

 

  • Share pe Facebook
  • Google+
  • Twitter
17 comentarii despre "Penne arrabiata"
  1. Yumyy..mi-ai facut pofta! Si mie-mi plac foarte mult pastele si gasesc mereu noi retete numai bune de pus in aplicare. Cum ai spus si tu, se fac foarte repede si exista o multitudine de posibilitati pentru a le prepara. Cum ti-au iesi? A fost multumit sotul? 😀 Pupici gospodinei :*

    1. Au fost foarte bune. “Nemultumitul” a mancat 2 portii, asa “de rusine”.
      Sa-mi spui daca le incerci si tu.

    1. nu te-ai prins… ” A+mestecand continuu pana cand sosul se incalzeste”
      “amestecati timp de 1min…”

  2. fooooarte mult usturoi ai pus la paste… Niociodata sa nu mai faci arrabiata cu rosii din cutie, sau in bulion!pe de alta parte, parmezanul nu se rade asa, ci foarte marunt! chiar ii schimba gustul!nu se pune oregano, nici boia, si nici ardei gras! se pune doar un usturoi si putin ardei iute (peperoncino) uscat, rosu si intreg, apoi se scoate…
    Foarte bine ca ai fiert pastele al dente!
    mi-as dori sa-ti pregatescmai multe feluri de paste, indeosebi “al limone” (fara carne). In rest, este o femeie minunata! 🙂

  3. Am facut si eu si mi-au iesit foarte gustoase. Ceea ce vreau sa te intreb, insa, este de unde ai puloverul? este absolut superb.

    1. Sa va fie de bine!
      Ma bucur mult cand cineva se intoarce pe blog sa-mi spuna ca a incercat o recomandare de-a mea.
      Puloverul e de la H&M, dar il am de iarna trecuta. Mersi!

  4. Buna Deea! si mie imi plac pastele si mananc des acest fel mai ales pentru ca traiesc in peninsula; data viitoare adauga un ‘b’ ,e mai corect ! 😀

  5. yummmiii, dar astept o recomandare de reteta si la pastele cu sos alb… 🙂 deci sa intelegem ca “nemultumitul”pana la urma s-a multumit :))

  6. Nu le-am incercat inca, dar abia astept! Clar o sa cumpar si eu sosul pentru ca sigur nu imi iese! Arata delicios! 🙂

  7. Am si eu o intrebare: cand spui ca esti fana infocata inseamna ca le mananci des? Si eu am devenit mare fana mai ales in ultimul an si am pus cateva kg pe mine.. cam multe.. si am tendinta sa dau vina si pe.. prea multe paste. Cum tu arati asa bine.. voiam sa-ti cer parerea 😀

  8. Jack are dreptate! Un catel de usturoi era de-ajuns. Nu as putea sa spun ca tu ai gatit, din moment ce sosul l-ai cumparat. Si pastele. Ce faci tu, face aproape toata lumea care nu stie sa gateasca. O punga de paste si un borcan de sos si gata-i masa. Macar sa te fi documentat inainte, ai fi gasit reteta originala italiana si nu te-ai fi facut de ras. Poate asa ai fi aflat ca niciodata, dar niciodata nu se pune in apa in care vor fierbe pastele, ulei. Doar sare. Ulei se pune peste paste, dupa ce au fiert si le-ai trecut printr-un jet de apa rece si le-ai scurs. O data ce-ai pus ulei in apa in care fierb pastele, risti ca ele sa nu mai absoarba sosul. Si poti sa-ti editezi articolele, daca ti s-a atras atentia ca ai gresit(nu “mestecand”, ci amestecand). Nu ne nastem invatati, ci in fiecare zi invatam ceva. Cei care invata, evolueaza.

Trimite comentariul tău

Your email address will not be published.