Vita cu dulceata de gutui

Ador combinatiile inedite de ingrediente culinare. Pizza cu ananas, salate clasice combinate cu fructe si alune sau migdale, pepene cu prosciutto, struguri cu branzeturi etc.

Iar reteta urmatoare face parte din categoria asta. Mai e si delicioasa! 🙂

Ingrediente:

Rasol alb de vita, ulei de masline, sare, piper, rozmarin, unt, sos tomat, apa, 2 morcovi, 4 ciuperci de padure, 1 ceapa, 1 lingura dulceata de gutui.

Taiati vita in fasii, tocati marunt morcovii si ceapa si maruntiti ciupercile.

Ungeti bine carnea de vita cu ulei de masline, condimentati-o cu sare, piper si rozmarin si lasati-o la marinat. Pentru fragezire, ar fi bine sa stea la frigider inchisa intr-o punga de plastic vreme de doua ore.

Apoi rumeniti vita intr-o tigaie, folosind un cubulet de unt si amestecand continuu. Nu lasati carnea sa se prajeasca prea mult, savoarea se simte in momentul in care e facuta mediu.

Turnati in tigaie sosul tomat diluat cu putina apa (eu am folosit bulion facut in casa, dar puteti incerca si cu suc de rosii, fiindca nu necesita diluare).

Apoi adaugati morcovul taiat marunt (fierbe cel mai greu).

Separat, caliti usor ceapa tocata si ciupercile si adaugati-le peste compozitia anterioara.

Lasati-le sa fiarba impreuna la foc mediu circa 15 – 20 de minute, amestecand din cand in cand si completand cu apa, daca este nevoie.

La sfarsit, adaugati in sos o lingura rasa de dulceata de gutui si amestecati din nou.

Rezultatul: SPEC-TA-CU-LOS!

Atat pentru azi! Pofta buna!

 

  • Share pe Facebook
  • Google+
  • Twitter
6 comentarii despre "Vita cu dulceata de gutui"
  1. buna,explica-mi si mie te rog ce inseamna “Taiati vita degetele”, habar n-am la ce te referi. Pupici

  2. La nulti ani,Andreea!Sa traiesti cu numele si sa fii sanatoasa,iubita si fericita alaturi de cei dragi!Iti doresc o zi frumoasa,la fel de frumoasa cum esti tu!Te pup si-ti doresc tot binele din lume! :*

Trimite comentariul tău

Your email address will not be published.